Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ingyenesen játszhatóvá válik a Rift

A World of Warcraft nyomdokaiban járó, de kellő mennyiségű újítást tartalmazó MMO jövő hónapban elhagyja a havidíjas modellt.

2013.05.14. 19:06 | szerző: Fade | kategória: Játék

A Trion Worlds első nagy dobása, a Rift: Planes of Telara nem aratott óriási sikert megjelenésekor, ám szép csendben a mai napig építgeti játékosbázisát. A készítők tavaly megjelentették hozzá az első kiegészítést Storm Legion néven, amely tovább növelte az eddig is óriási bejárható területet. A leginkább a World of Warcraftra hasonlító játékba egészen egyedi mechanikák kerültek, ilyen például a "riftelés", amely a készítők nemrég megjelent Defiance játékában is helyet kapott Arkfalls néven. Itt számos játékos együtt küzd egy véletlenszerű helyen megnyíló portálból özönlő lények ellen, ami óriási móka, ráadásul zsákmány szempontjából is kifizetődő. A mostanában újra erőre kapó ingyenes MMORPG hullámhoz kíván most csatlakozni a Rift is, így június 12-től bárki kipróbálhatja. A bejelentés mellé egy trailer is dukál, amit itt meg is tekinthettek. ■

Rift
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Rift

hozzászólások (6)

stenga
stenga 2013.05.14. 22:19
Megint -1 "wowkillermmo":)
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2013.05.14. 22:31
Ezzel kapcsolatban hallottam egyszer egy érdekes véleményt. A beszélő szerint tulajdonképpen minden új MMO WoW-killer - alternatívát adnak egy fizetős megoldásra, ami, ahogy azt az utóbbi hónapok mutatják, már a rendszeres frissítésekkel sem tud úgy megállni a lábán, mint fél évtizeddel korábban. Ha bárki MMO-t akar játszani, szerintem ma már komolyan elgondolkodik azon, hogy kéthavonta kicsengessen-e 6-7000 forintot/tört szervereken játsszon, vagy kipróbálja valamelyik ingyenes/egyszer fizetős alternatívát, és esetleg időnként abba öljön extra pénzt tartalmakért. Minden új induló tép magának egy darabot a WoW-ból (és egymásból is). Néhány "inside-industry" emberke vitatkozott is a témáról egy múlt heti podcastben. Az egyikük öt évet adott a WoW teljes free-to-play váltására, egy másik a Blizzard következő MMO-jának (Project Titan) indítását jelölte meg valószínű dátumként.

(Más kérdés, hogy ha a WoW ingyenes lesz, a free-to-play játékok mezőnyében akkorát fog szólni, mint három atombomba egyszerre detonálva. Néhány stúdiónak akkor fog összedőlni a kártyavár.)
stenga
stenga 2013.05.15. 17:05
Én bizonyos játékok megjelenés elötti hypolására gondolok mind fejlszetői mind játékos részről. Hogy ez most mekkora egyedi királyság a wowhoz képes , meg hogy minden wowos jön majd ezzel játszani aztán fél év múlva f2p:-D
Swtor, Tera, GW2 most ez:-D
Amugy egy f2p Wow majd tényleg érdekes.Mennyi player lesz ott akkor 20millio?:-D
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2013.05.15. 17:19
Szerintem minimum. :) A Bliizard amúgy az előfizetők megzuhanása óta kiadott egy hivatalos véleményt is, a free-to-play mezőny bővülését okolják az érdeklődés és az előfizetők csökkenése miatt (bár sokan arra is spekulálnak, hogy a rendszeres botjátékos-irtások és több száz accountos bannok is megcsapják a létszámot).

Na igen, a hype az más tészta. Akárhonnan is nézzük, az ingyenesre váltás 1-2 évvel az indítás után tulajdonképpen annyit tesz, hogy az addig verhetetlennek hitt üzleti modell megbukott, nem jöttek be a számítások, a fejlesztőknek stratégiát kellett váltaniuk, hogy fenntartsák az érdeklődést, a bevételt és a játékosok létszámát.
stenga
stenga 2013.05.15. 17:31
Érdekes a Blizzard helyzete most, mert ugye 8 milló körülire zuhant az előfizető szám ami magukhoz képest bukás, de ugye a többi nagynevű mmonak összesen sincs ennyi előfizetője, és mi érdekük lenne hogy f2p legyen a wow mikor még 1-2 millóval is böven nyereséges az egész és minek adjanak ki addig új mmo-t amíg itt van ez.
ajánlott olvasnivaló