Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Ingyenesen játszhatóvá válik a Rift [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Ingyenesen játszhatóvá válik a Rift
A World of Warcraft nyomdokaiban járó, de kellő mennyiségű újítást tartalmazó MMO jövő hónapban elhagyja a havidíjas modellt.

Rift

Rift
A legutóbbi Rift cikkek, hírek
290 levél
Válasz 13.05.15. 17:31 #6
stenga
Érdekes a Blizzard helyzete most, mert ugye 8 milló körülire zuhant az előfizető szám ami magukhoz képest bukás, de ugye a többi nagynevű mmonak összesen sincs ennyi előfizetője, és mi érdekük lenne hogy f2p legyen a wow mikor még 1-2 millóval is böven nyereséges az egész és minek adjanak ki addig új mmo-t amíg itt van ez.
401 levél
Válasz 13.05.15. 17:19 #5
Zoo_Lee
Szerintem minimum. A Bliizard amúgy az előfizetők megzuhanása óta kiadott egy hivatalos véleményt is, a free-to-play mezőny bővülését okolják az érdeklődés és az előfizetők csökkenése miatt (bár sokan arra is spekulálnak, hogy a rendszeres botjátékos-irtások és több száz accountos bannok is megcsapják a létszámot).

Na igen, a hype az más tészta. Akárhonnan is nézzük, az ingyenesre váltás 1-2 évvel az indítás után tulajdonképpen annyit tesz, hogy az addig verhetetlennek hitt üzleti modell megbukott, nem jöttek be a számítások, a fejlesztőknek stratégiát kellett váltaniuk, hogy fenntartsák az érdeklődést, a bevételt és a játékosok létszámát.
Eladó G-Vírust vagy Progenitor vírust keresek saját felhasználás céljából.
290 levél
Válasz 13.05.15. 17:05 #4
stenga
Én bizonyos játékok megjelenés elötti hypolására gondolok mind fejlszetői mind játékos részről. Hogy ez most mekkora egyedi királyság a wowhoz képes , meg hogy minden wowos jön majd ezzel játszani aztán fél év múlva f2p
Swtor, Tera, GW2 most ez
Amugy egy f2p Wow majd tényleg érdekes.Mennyi player lesz ott akkor 20millio?
401 levél
Válasz 13.05.14. 22:31 #3
Zoo_Lee
Ezzel kapcsolatban hallottam egyszer egy érdekes véleményt. A beszélő szerint tulajdonképpen minden új MMO WoW-killer - alternatívát adnak egy fizetős megoldásra, ami, ahogy azt az utóbbi hónapok mutatják, már a rendszeres frissítésekkel sem tud úgy megállni a lábán, mint fél évtizeddel korábban. Ha bárki MMO-t akar játszani, szerintem ma már komolyan elgondolkodik azon, hogy kéthavonta kicsengessen-e 6-7000 forintot/tört szervereken játsszon, vagy kipróbálja valamelyik ingyenes/egyszer fizetős alternatívát, és esetleg időnként abba öljön extra pénzt tartalmakért. Minden új induló tép magának egy darabot a WoW-ból (és egymásból is). Néhány "inside-industry" emberke vitatkozott is a témáról egy múlt heti podcastben. Az egyikük öt évet adott a WoW teljes free-to-play váltására, egy másik a Blizzard következő MMO-jának (Project Titan) indítását jelölte meg valószínű dátumként.

(Más kérdés, hogy ha a WoW ingyenes lesz, a free-to-play játékok mezőnyében akkorát fog szólni, mint három atombomba egyszerre detonálva. Néhány stúdiónak akkor fog összedőlni a kártyavár.)
Eladó G-Vírust vagy Progenitor vírust keresek saját felhasználás céljából.
290 levél
Válasz 13.05.14. 22:19 #2
stenga
Megint -1 "wowkillermmo"
401 levél
Válasz 13.05.14. 22:06 #1
Zoo_Lee
Dolgok állása (ahogy most látom):
Online játékok, amelyekért az alapáron felül havonta fizetni kell:
- WoW (és hiába jött ki tavaly új kieg, már 8 millióra zuhant a játékosszám)
Online játékok, amelyekért csak egyszer/küldetéspakkokért/korlátozások feloldásáért kell fizetni:
- minden más

A Rift esetében a dolog különösen ironikus, mert emlékeim szerint a fejlesztők egy éve még a mellüket veregették, hogy minden a legnagyobb rendben, inkább a halál, mint a free-to-play modell. Erre előbb Lite címen unlimited trialt kapott a program, most pedig a jelek szerint egy igen korrekt, minimálisan limitált (remélem ez nem is fog változni) ingyenes verziót (mondjuk a Storm Legion kieg. más tészta, azt külön meg kell venni).

Az átállásig van majdnem egy hónap, addig a TERA-hoz hasonlóan a trialon csinálok magamnak karit, hogy ne akkor szintezzek, amikor a szerverek elárasztás alá kerülnek (TERA esetében volt, hogy 30 percet is várnom kellett a bejelentkezésre, miután váltott).

Ami viszont a Triontól jobban érdekel: hová az ördögbe tüntették az End of Nationst, miután egy éve még a fél világ el volt ájulva tőle?
Eladó G-Vírust vagy Progenitor vírust keresek saját felhasználás céljából.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.