Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Augusztusban érkezik a Canon EOS 70D

Gyors autofókusz élőkép és video módban is. Az új Dual Pixel CMOS AF-hez minden képpont két fotódiódát tartalmaz.

2013.07.02. 09:00 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

A Canon hazai képviselete szokatlanul korai időpontra, reggel 6 órára hívta meg az újságírókat, hogy a Japánban zajló bejelentéssel együtt mutathassák be nálunk is az EOS sorozat legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépét, az EOS 70D-t. Bár a számozás alapján a 60D utódjának gondolhatnánk, kiemelték, hogy erről szó sincs, a 60D megmarad továbbra is a cég kínálatában, nem annak leváltására érkezik az új modell. A 70D legfontosabb újítása a Dual Pixel CMOS AF technológia, amely elsőként ebben a fényképezőgépben jelenik meg, és élőkép módban, valamint videózás közben hivatott segíteni a gyors és pontos automatikus fókuszálást (használatához STM objektívre van szükség). A 20,2 megapixeles CMOS szenzor a gyakorlatban 40,3 millió fotódiódából épül fel, minden egyes képpontban két ilyen dióda van, és az ezek által érzékelt fáziskülönbségből számítja ki a gép, hogy milyen irányban kell mozgatni a lencséket az éles képhez. Ennek köszönhetően a kihajtható és elforgatható kijelző használatakor se kell lemondanunk a gyors autofókuszról, és videózás közben is mindig éles képet kaphatunk, ami főleg a kezdő fotósoknak lesz nagy segítség (mint a Canon munkatársa elmondta, a profik úgyis manuális beállítást használnak a fókuszra). A gyártó mérései szerint a Dual Pixel CMOS AF közel ugyanolyan gyorsaságot kínál, mint a hagyományos megoldás. Utóbbi használata esetén amúgy 19 pontos, kereszt típusú AF segít a kép élességét állítani a 70D-ben. A gép sorozatkép-készítési lehetősége is igen gyors: 7 kép/mp sebességgel lőhetünk fotókat, akár teljes, 20 megapixeles RAW file-okba is (megfelelő memóriakártya esetén legfeljebb 16 RAW vagy 65 JPEG készülhet sorozatban). Az érzékenységi tartomány ISO 100-12800 között állítható, továbbá kiterjeszthető 25600-ra. A továbbfejlesztett CMOS érzékelő az eddigi gépeknél alacsonyabb zajt ígér magas ISO esetén is.
A 70D hátán egy 3 hüvelyk (7,7 cm) képátlójú, 1,04 millió képpontos LCD kijelzőt találunk, amely kihajtható és elforgatható, így igen változatos módon használhatjuk a kamerát, akár földre téve, akár fejünk felett is látva a kijelzőt. A kapacitív érintőképernyő a fényképezőgép vezérlésére is szolgál, és több ujjal is kezelhető. Ezt egészíti ki még a beépített wifi segítségével elérhető távoli vezérlés funkció: iOS vagy Android rendszerű okostelefonunkra vagy tabletünkre letöltve a Canon alkalmazását távirányítóként használhatjuk kütyünket, azon jelenik meg az élőkép és onnan lőhetünk fotókat (például természetfotózásnál lehet ez külön hasznos).
Video módban Full HD, azaz 1920*1080 pixeles felvételeket készíthetünk, 24, 25 vagy 30 képkocka/másodperc sebesség mellett, 720p-re váltva pedig 50 és 60 kép/mp is választható. A film hangjának rögzítéséhez a gép beépített sztereo mikrofonja vagy külső mikrofon is használható.
Akik az effekteket szeretik, bizonyára örömmel fogadják a kreatív módokat is, mint például a miniatűr vagy zoomelhúzás effektusok, ezeknél azonban talán érdekesebb a HDR funkció, amely három felvételből készít nagy dinamikatartományú képet, de az ellenfény kompenzációjára is használható. Látványos eredménye lehet még a többszörös expozíciónak is, amellyel 2-9 felvétel helyezhető egymásra. Végül említést érdemel még, hogy a gép beépített Speedlite-jeladójával a Canon Speedlite EX vakuinak vezérlésére is képes.
A Canon EOS 70D augusztus közepén kerül a boltokba, a hazai ára egyelőre nem ismert, Németországban a váz várhatóan 1099 euróba fog kerülni. ■


előző
következő
Augusztusban érkezik a Canon EOS 70D
Augusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70DAugusztusban érkezik a Canon EOS 70D

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
Jön az Xbox Game Pass Jön az Xbox Game Pass
Újabb képek az Escape from Tarkovból Újabb képek az Escape from Tarkovból
Őszre érik be a Divinity: Original Sin 2 Őszre érik be a Divinity: Original Sin 2