Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Versenyeztünk a Need for Speed: Rivals világában

A gamescomon kipróbáltuk a Ghost Games autós játékát, amelyben ismét a rendőrök elől kell menekülnie az illegális versenyzőknek.

2013.09.17. 08:05 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Az autós játékok szerelmesei is megtalálhatták számításukat az idei gamescomon, hiszen a Ubisoft The Crew-ja mellett természetesen a Need for Speed széria aktuális epizódja is jelen volt a kiállításon. Nekünk is lehetőségünk volt személyesen kipróbálni a Need for Speed: Rivalst, amelyben ismét a rendőrös fogócskán van a hangsúly, ám ezúttal már egymás ellen kell bizonyítanunk. Az új epizód ugyanis az idei év slágerének tűnő egyszemélyes-többjátékos mód jegyében készül, vagyis a Watch_Dogshoz, a Destinyhez vagy épp a Titanfallhoz hasonlóan egy kissé elmosódik a határ a két játékmód között.
Az egészet úgy lehet leírni, mintha a Hot Pursuit epizódot összemosnánk a néhány évvel ezelőtt megjelent Need for Speed: World MMO-val. Bár alapvetően egyedül száguldozunk a világunkban, bármikor felbukkanhat benne egy másik játékos, legyen akár rendőr, akár versenyző. Ennek függvényében számos lehetőségünk lesz: kihívhatjuk a többi versenyzőt egy futamra, de akár rendőrös fogócskába is keveredhetünk.

Versenyeztünk a Need for Speed: Rivals világában

A játék elején eldönthetjük, hogy mi magunk melyik oldalon szeretnénk állni, ez pedig befolyásolja a játékmenetet is, hiszen a rendőrök részén egészen más kihívások várnak a játékosokra. Rendőrként három stílus közül választhatunk: a járőr a legáltalánosabb feladat, vagyis fel kell kutatnunk a versenyzőket és el kell őket kapnunk. Ehhez minden tulajdonságában kiegyensúlyozott autók állnak a rendelkezésünkre. Aki viszont a durvább módszereket kedveli, számára lehet érdekes az enforcer mód, hiszen itt sokkal keményebb és gyorsabb autók közül választhatunk, amelyekkel könnyedén kiüthetjük a versenyzőket a pályáról. A harmadik típus tűnik a legérdekesebbnek, bár erről még csak keveset hallottunk, ez pedig az undercover, vagyis a beépülő egység. Ilyenkor a rendőr is egy civil sportkocsival száguld, amelyet nehéz felismerni.
Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző játékstílust, válogathatunk az elérendő célok között is. Itt érdemes okosan választani, hiszen a játék során speed pontokat kapunk, ezekért pedig új autókat, valamint új fejlesztéseket vásárolhatunk. Ugyanez érvényes a versenyzők oldalán is.

Versenyeztünk a Need for Speed: Rivals világában

Az autók fejlesztése a szokásos két részre oszlik: a kaszni csinosítására (a rendőrök esetében inkább az ütközők fejlesztésére), valamint a teljesítmény fokozására. Míg előbbi a már jól ismert elemekből épül fel (vagyis festés, matricázás, felnik stb.), addig utóbbi a motorra, váltóra, felfüggesztésre, az irányításra és a kaszni megkönnyítésére és megerősítésére bomlik.
A demo során külön figyeltem az autók viselkedésére, amely szerintem sokat javult a tavalyi epizódhoz képest. Leginkább az új Hot Pursuithoz hasonló a járgányok irányítása, erősen arcade-os, de azért nem túl könnyű. Számomra újdonság volt, hogy nagyon könnyen kieshetek az autópályáról, ehhez elég rámenni egy sziklára, ami könnyedén kidob a senki földjére. A világ elég nagy, bőven van mit bejárnunk, valamint úton-útfélen eseményekbe és kihívásokba botlunk.

Versenyeztünk a Need for Speed: Rivals világában

A Need for Speed: Rivals eleinte nem nagyon hozott tűzbe, hiszen csak a sokadik NFS epizódot láttam benne, amely csak csekély mértékben képes évről évre megújulni. Ám a próba után pozitív érzésekkel álltam fel, hiszen az irányítás számomra szimpatikus volt, a grafika is hozza a kötelező szintet, valamint az egymás elleni versenyek és a rendőrök előli menekülés még mindig nagy élmény. ■

Need for Speed: Rivals
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló