Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Middle-earth: Shadow of Mordor az Monolith-tól

A rutinos stúdió már nem először foglalkozik a Tolkien-univerzummal.

2013.11.16. 13:00 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Monolith Productions egyike a nagy múltra visszatekintő stúdióknak, hiszen 1994-es megalapítása óta számtalan remek játékot tettek le az asztalra. Első alkotásuk a Blood volt, amelyet a picit is idősebb videojátékos generáció a nagy klasszikusok közé sorol. Emellett nekik köszönhettük a F.E.A.R. első két részét, a Condemned szériát, a No One Lives Forevert 1-2-t, de az ő kísérletük volt a megbukott The Matrix Online is.
Ezek mellett tavaly belekóstoltak a Gyűrűk Ura kultuszba is, mivel elkészítették a Guardians of Middle-earth című játékukat. De nem érik be ennyivel (elég csak arra gondolnunk, hogy a legtöbb játékukból legalább két epizódot készítettek), a napokban bejelentették, hogy készül a Middle-earth: Shadow of Mordor. Ez lesz az első Gyűrűk Ura játék a következő konzolgeneráción, mivel PC mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra (valamint PS3-ra és X360-ra) is elkészül. Műfaját tekintve egy külső nézetű, nyitott világban játszódó kalandról lesz szó, amelynek története a Hobbit és a Gyűrűk Ura eseményei közötti időszakot meséli el. Mi Taliont, a magányos kószát fogjuk alakítani, az ő kalandos útját járhatjuk végig Mordorba, még mielőtt azzá a veszedelmes hellyé változott volna, ahová Frodóék is igyekeznek később.
A játék alatt dolgozó Nemesis rendszernek köszönhetően minden egyes szereplő, akikkel összefuthatunk ebben a nyitott világban, saját élettel, történettel és behatással rendelkezik. Ez annyit tesz, hogy folyamatosan változnak, fejlődnek és tanulnak, így ha megkíméljük az életüket egy csata során, akkor felgyógyulnak, tanulnak a hibáikból és tovább élik az életüket, vagyis később még hatással lehetnek az eseményekre.
A Middle-earth: Shadow of Mordor egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, bővebb információkra jövő hét elején számíthattok. ■

Middle-earth: Shadow of Mordor
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Middle-earth: Shadow of Mordor

hozzászólások (3)

MattMatthew
MattMatthew 2013.11.16. 20:20
Jippí:-).
jawsika
jawsika 2013.11.17. 00:37
Hát... nem mondom, várom nagyon, de olyan jó lenne, ha kicsit elrugaszkodnának a Gyűrű-háborúktól. Morgothról is lehetne akármi, vagy az első númenóriakról, esetleg Angmarról. De mindig ugyanaz: Egy kósza vagy, harcolj... Másik meg, hogy gondolom, hogy ennél mélyebb a dolog, de kb minden játékban így van, hogy ha valakit nem ölsz meg egy választás során, akkor felgyógyul és később szerepe lesz. Nem tudom annyira elképzelni, mitől lenne ez forradalmi.

Mindegy, Tolkien szóval várós. :D
GeryG
GeryG 2013.11.17. 10:13
Általában a játékokban csak azt nem kell kötelező jelleggel megölnöd, akinek a fejlesztők később esetleges szerepet szánnak. Mindenki mást muszáj, különben nem mehetsz tovább. Itt viszont elvileg az utolsó kis lepkének is lehet szerepe, és bárkit megölhetsz. Legalábbis én így értettem.

A történet pedig legalább nem megint Hodó, a szőröstalpú üregi harcos szívbemarkoló kálváriáját meséli el újra... :D
ajánlott olvasnivaló