Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Óriási siker az új VR eszköz a Kickstarteren

A Glyph az Oculus Rifthez hasonló eszköznek készül, a Kickstarteren néhány nap alatt a kitűzött cél háromszorosa gyűlt össze.

2014.01.28. 11:12 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

A virtuális valóság eszközök terén ma mindenki az Oculus Riftről beszél, amelyről a szakemberek is úgy vélekednek, forradalmasíthatja az ipart, új irányzat első képviselője lehet. Utóbbi feltételezést erősítheti a Glyph is, amely szintén egy VR eszköz lesz. A fejlesztő Avegant a Kickstarteren kérte a játékosok támogatását, a kitűzött cél 250 000 dollár volt. Nos, ezt az összeget nagyjából négy óra (!) alatt dobták össze az érdeklődők, az elmúlt néhány napban pedig egészen 776 000 dollárig jutottak. A kampányból még 24 nap van hátra, vagyis ennél az összegnél sokkal jelentősebb is összegyűlhet.
A Glyph érdekessége, hogy nem túl sok konkurensénél sokkal élesebb képet ad, mivel egészen más technológiát alkalmaz. A képet ugyanis egyenesen a retinánkra vetíti, amellyel a szem természetes működésére hatnak. A fejlesztők célja, hogy bármilyen eszközzel használható legyen, amelyet egyébként tartalom megjelenítésére használunk: televízió, számítógép, játékkonzol, vagy akár telefon. A játékok irányításához precíz mozgásérzékelős rendszer is helyt kap az eszközben. Áramellátását szabvány microUSB-n oldják meg, míg a videojelet HDMI porton keresztül kapja.
Aki lát fantáziát az eszközben és szeretné is támogatni, az akár 500 dollárt is adományozhat a fejlesztőknek, amelyért cserébe már az eszköz prototípusát is megkapja. Erre előre láthatóan idén decemberre kerülhet sor. ■

előző
következő
Óriási siker az új VR eszköz a Kickstarteren
Óriási siker az új VR eszköz a KickstarterenÓriási siker az új VR eszköz a Kickstarteren

hozzászólások (1)

Egoraptor
Egoraptor 2014.01.28. 14:08
Hoppá hoppá - ez nagyon jól hangzik.

Legalábbis sokkal jobban mint egy panel
3-4 cm-re a szemgolyódtól.

Plusz szemüveges embereknek majd beállíthatják
úgy hogy ne kelljen alá venniük a szemüveget.
ajánlott olvasnivaló