Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a StarDrive 2

A folytatás várhatóan idén szeptemberben jelenik meg.

2014.02.26. 14:59 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A StarDrive egyike a legjobb független űrstratégiai játékoknak, amelyet végül az Iceberg Interactive karolt fel. A játékban egy galaxisokat átszelő birodalom felépítése volt a feladatunk, amelyhez azonban több idegen civilizációnak is volt néhány keresetlen szava. Ezért nem csupán a bolygók feltérképezésére és a kolonizálására kellett odafigyelnünk, de jól tettük, ha ütőképes csillagflottát is összerántottunk a kibányászott nyersanyagok segítségével. A végső győzelemhez viszont elengedhetetlen volt, hogy új és új technológiákat fedezzünk fel. A játék érdekes részét képezte továbbá az űrhajó építő rész: az előre megadott hajótestet kedvünkre szerelhettük fel különféle modulokkal a fegyverektől kezdve az energiacellákon és pajzsokon keresztül a kolonizációs kabinokig.
Az Iceberg Interactive ma bejelentette, hogy már készül a folytatás, amelyet ezúttal is a Zero Sum Games fejleszt. A StarDrive 2 a már ismerős alapokon nyugszik, vagyis ismét egy körökre osztott stratégiai játékra számíthatunk, amelyben ugyanakkor a csaták valós időben zajlanak. Kilenc idegen faj várja, hogy kapcsolatba lépjünk velük, de lesznek kalózcsoportosulások is, akik komoly gondot jelentenek majd. A kutatólaborokban több száz új technológiát fedezhetünk fel, amelyek között lesznek olyanok, amelyek csak bizonyos fajoknál lesznek elérhetőek. Visszatér, de átalakul a hajóépítő és a bolygómenedzsment rész is.
A fejlesztők szeretnék, ha ezúttal sokkal könnyebb dolga lenne a közösségnek is, így a játék támogatni fogja a Steam Workshopot, vagyis könnyedén lehet majd hozzá saját tartalmakat készíteni. A megjelenés a tervek szerint idén szeptemberben lesz esedékes a Steamen keresztül, várhatóan 30 euró körüli áron. Akik viszont megvásárolták az első részt, nekik 33%-os kedvezményt biztosítanak a készítők. ■

előző
következő
Készül a StarDrive 2
Készül a StarDrive 2Készül a StarDrive 2Készül a StarDrive 2Készül a StarDrive 2
StarDrive 2
A legutóbbi StarDrive 2 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!

JátszóDome: Jalopy, a Trabantszimulátor

Kipróbáltuk az Early Access státuszban lévő játékot.