Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Forza Motorsport 5

Íme, a PC-s Forza 5

A GDC-n a Microsoft a Turn10 autós játékával prezentálta a DirectX 12 képességeit.

2014.03.25. 16:16 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Microsoft betartván korábbi ígéretét a GDC-n mutatta be a DirectX 12-t. Az új API várhatóan valamikor 2015-ben terjedhet el, az első játékot is jövő karácsonyra datálják a szakemberek. A konkurens Mantle-hez hasonlóan mélyebb programozási szintet nyújt a fejlesztőknek, amely elméletben nagyobb teljesítményt eredményezhet a játékoknál. Emellett sokkal hatékonyabban osztanák el a feladatokat a CPU és a GPU között.
A bemutató egyik legérdekesebb momentumát kétségtelenül a Turn10 csapatának autós játéka, a Forza 5 jelentette. Az eredendően Xbox-exkluzív széria ötödik része tavaly jelent meg Xbox One-ra, ám a bemutatón PC-n futtatták DirectX 12-es környezetben egy NVIDIA GTX Titan Black videokártyán. A játék 1080p felbontáson stabil 60 fps-t produkált, az elmondások alapján a port elkészítését négy ember négy hónap alatt végezte el. Most a prezentáción készült videót is megnézhetitek. ■

Forza Motorsport 5
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Forza Motorsport 5

hozzászólások (6)

afro
afro 2014.03.26. 10:41
Véleményem szerint itt a hangsúly a "4 ember 4 hónap alatt"-on van. Tehát egy xbox one játékot teljes egészében minőség és teljesítményvesztés nélkül tudtak portolni, minimális energiabefektetéssel. Azért ez nem rossz, ha pl. visszaemlékezünk a GTA4 elég katasztrofális PC portjára.
daemoonhunter
daemoonhunter 2014.03.26. 13:53
Valóban jobbnak tűnik a helyzet portolhatóság téren, viszont a másik oldalról szerintem maradjunk annyiban, hogy tudnak, HA AKARNAK.
afro
afro 2014.03.26. 18:08
"HA AKARNAK" = ha nincs sok költség vele / megtérül
GTA5-öt azért nem adnak ki PC-re, mert 1: fizet nekik a Microsoft / Sony hogy exkluzív legyen. De ha a PC port fillérekből megvan, akkor a várható nyereség is nagy, és lehet már nem is éri meg az exkluzivitás.
Bár ez csak tipp, de én reménykedem, hogy így több lesz a crossplatform játék. :)
afro
afro 2014.03.26. 18:10
ja, és 2: mert a nyereség aránylag kicsi portolási költség és a PC kalózkodás miatt
daemoonhunter
daemoonhunter 2014.03.26. 19:11
Ilyesmire gondoltam, bár szerintem nagy biznisz a hardverpiac, és még mindig jobban megéri optimizálatlan játékokat kiadni hogy vegye a paraszt a bika gépet alá, minthogy kiadjanak egy olyan játékot ami probléma mentesen elfut egy jobb konfigon, aztán már hozzájön innentől az is hogy lewarezolják inkább a pc verziót, meg még sok sok minden. Kár kiadni.
ajánlott olvasnivaló