Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Kickstarteren a Kaptain Brawe 2: A Space Travesty

Steve Ince közreműködésével készülhet el a humoros point'n'click kalandjáték folytatása.

2014.05.24. 17:28 | szerző: GeryG | kategória: Játék

2010-ben jelent meg a Cateia Games point'n'click kalandjátéka a Kaptain Brawe: A Brawe New World. A sci-fi környezetben játszódó humoros alkotás egy űrrendőrről szólt, aki két elrabolt földönkívüli tudós után nyomozott. A történet meglehetősen egyedi volt, a látványra sem lehetett különösebb panasz (köszönhetően az egyre népszerűbb rajzfilmszerű megvalósításnak), a játékmenet pedig a már jól ismert sémákra épült, így a játék hozta is az elvárható színvonalat.
A napokban a fejlesztők elérkezettnek látták az időt, hogy leleplezzék a folytatást: készül a Kaptain Brawe 2: A Space Travesty. Hősünk egy fagyos bolygón rekedt, ahonnan nem bánná, ha még az előtt kimenekítenék, hogy lezuhant űrhajójának utolsó darabját is eltüzelné a fagyhalál elkerülése végett. Eközben az univerzum egy másik pontján egy bizonyos Ursula Unsula, Zennity Spring (a legtündi-bündibb bolygó az ismert világűrben) királynője azt tervezi, hogy elfoglalja Folderakkiakkiu bolygóját, amely a második legtündi-bündibb bolygó az ismert világűrben. Sajnos az egyetlen ember, aki megállíthatná e tervében, halott, így a hősködés ezúttal is Brawe kapitányra marad. Feltéve, hogy megmenekül.
A játék történetét az a Steve Ince írta, akinek a Broken Sword szériát is köszönhettük korábban. A fejlesztők ugyanakkor szeretnék, ha játékosok is támogatnák a projektet, így elindították a játék Kickstarter kampányát, ahol 150 000 dollárt igyekeznek összekalapozni (ebből néhány nap elteltével alig több, mint 10 000 gyűlt össze). Természetesen vannak nagyszabású terveik is, amelyhez ennél valamivel nagyobb anyagi támogatásra lenne szükségük: 200 000 dollárért több karaktert, fejtörőt, hosszabb játékidőt és kidolgozottabb történetet ígérnek. 250 000 dollárért már egy nagyzenekarral rögzítenék a zenéket. Míg 300 000 dollárért akár PS4-re és X1-re is elkészülne a játék. Hogy e tervekből mennyi valósulhat meg végül, az a jövő zenéje, mindenesetre aki szeretné támogatni a játékot, az a Kickstarteren megteheti. Megjelenési dátumról egyelőre nem esett szó, de jelen állás szerint PC-re, Macre, Linuxra, iOS-re és Androidra zajlik a fejlesztés. ■

Kaptain Brawe 2: A Space Travesty
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Kaptain Brawe 2: A Space Travesty

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló