25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

E3 2014

PC-re és új konzolokra is jön a GTA V

Megtörtént a nagy bejelentés, lerántották a leplet a nagy titokról... amiről mindenki tudott eddig is. De azért örülünk neki nagyon.

Írta: GeryG 28 hozzászólás

Volt olyan játékos, aki egyetlen percig is kételkedett benne, hogy a Rockstar Games végül elkészíti a tavalyi év játéka Grand Theft Auto V-t PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra? Nos, ha volt is ilyen játékos, az most megnyugodhat: a Sony E3-as konferenciáján megtörtént a nagy bejelentés, készül a játék a fenti platformokra! Az alábbi trailer tanúsága szerint még szebb lesz, mint az eredeti változat, ez pedig egy meseszép alkotást jelent (hiszen a korábbi változat is gyönyörű volt). A videót a PlayStation 4-es változatból rögzítették, így nem kizárt, hogy a PC-s kiadás még ennél is egy árnyalattal szebb lesz. Már csak az a kérdés, hogy mennyire sikerül az optimalizálás, ugyanis ezen bukott el annak idején az előző rész is.
A Grand Theft Auto V egy évvel a PS3-X360 megjelenés után, idén ősszel érkezik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Grand Theft Auto V

Platform:

Fejlesztő: Rockstar Games

Kiadó: Rockstar Games

Megjelenés:
2013. szeptember 17. PS3, X360
2014. november 18. PS4, X1
2015. április 14. PC
2022. március 15. PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Skorpio90
Skorpio90 [5506]
Ahogy balays is írta, a PS3 port elég gány lett, de én a 360 verziónál is láttam eltűnő textúrákat, illetve szaggatásokat. Szeretném azt hinni, hogy itt is külön ment a fejlesztés, mint a Max Payne esetéban, és azért van az 1 év csúszás, hogy az előző generációra is megvegyék az emberek a játékot. Ez esetben gyakorlatilag kétszer adják el, mert ha egy időben jöttek volna ki, szerintem soha az életben nem produkált volna a 360 és PS3 32 millió eladott példányt.
balays82
balays82 [14276]
Abból a szempontból nem teljesen jó a példád, hogy a PS3-as GTA IV állítólag valami iszonyatosan igénytelen port volt, sub-sub HD felbontásban döcögött csak el. A Rockstar elég sok hibát követett el a negyedik résszel, de szerintem tanultak belőle. Bár az szerintem nem szempont, hogy a GTA V-öt is elbírta a prevgen, mert úgy tűnik, elég alapos ráncfelvarráson esik át a játék őszre, ami nyilván gépigényt is növelni fogja.
GustyX
GustyX [7048]
GTA4 is eldöcögött rajtuk, de a PC-s verzióval nem kevés baj volt.

Lehet én is előrendelem és nem várok valszeg feleslegesen a PC-s CE-re.
Skorpio90
Skorpio90 [5506]
Én is így vagyok vele, hogy nem akarok lemaradni az első szállítmányról, de kicsit azért fosok a gépigénytől. Viszont ha abból indulok ki, hogy még egy 360-on és egy PS3-on is eldöcögött, csak nem lehet baj.
Creativ3Form
Creativ3Form [33858]
Én úgy voltam vele, hogy mivel 100%, hogy az első 1-2 napon elfogy majd az ÖSSZES példány, így inkább legyek benne én is ebbe az első 1-2 napos szórásba. Valahogy nem lenne kedvem belefutni a célegyenes előtt a "sajnos elfogyott, és majd csak 2 hét múlva jön az újabb beszállítás" szövegbe. :-D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (28 db)