Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sniper Elite III

10 gigás patch-csel nyit Xbox One-on a Sniper Elite 3

A fejlesztők gyorsan magyarázatot adtak a méretes frissítésre.

2014.06.23. 16:34 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Napokon belül megjelenik a Rebellion legújabb játéka, a Sniper Elite 3. A világháborús alkotás többek között Xbox One-ra is elérhető lesz, ám ma kiderült, hogy a premier napján mindjárt egy patch letöltésével és telepítésével indul majd a móka. Ez még önmagában nem is lenne meglepő, ugyanis mára bevett szokássá vált, hogy egy-egy játék a megjelenése napján mindjárt egy kisebb frissítéssel kezdi meg pályafutását, csakhogy ezúttal egy 10 gigás letöltésről van szó. A fejlesztők ezért igyekeztek is tisztázni a dolgokat. Elmondásuk szerint a frissítés jelentős részét a dobozos és a digitális kiadások közötti szinkronizáció teszi ki, hiszen azt követően, hogy a játékot eljuttatták a sokszorosító üzembe, még alakítottak rajta, vagyis a digitális és a dobozos változatok között vannak eltérések. Emellett a patch előkészíti a játékot a már készülő első DLC-hez is, amely majd a többjátékos módot fogja bővíteni. Végül arra is rávilágítottak a készítők, hogy a patch jóvoltából a játék teljes telepítése valamivel kisebb helyet foglal el, valamint a későbbi frissítések már sokkal barátságosabb méretekkel fognak rendelkezni.
A Sniper Elite 3 június 27-én jelenik meg Xbox One mellett PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re és Xbox 360-ra is. ■

Sniper Elite III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sniper Elite III

hozzászólások (21)

GeryG
GeryG 2014.06.24. 18:29
Manapság bármi is ingyen egy banknál? Áh, nincsenek illúzióim! :D
De egyébként igen, én is valami ilyesmire gondoltam, csak tényleg nem volt még ihletem utána menni. :)
Dark Archon
Dark Archon 2014.06.24. 18:51
Hát nincs ingyen, benne van a számlacsomag díjában :) De maga az átvezetés a folyószámláról a webszámlára ingyenes.
Baracklekvár
Baracklekvár 2014.06.27. 22:35
Lehetne most már egy általános Sniper Elite 3 topic..

Addig is: kipróbáltam a játékot. Az érzelmek vegyesek, de azért alapvetően pozitívak. Csak egyjátékos kampánnyal küzdöttem eddig, tehát multiról nincs vélemény. A kampány pont olyan, mint amit vártunk, vagyis több út is áll a játékos-katona előtt: vagy lő mindenre mindennel, ami mozog, vagy úgy csinálja, ahogy a játék fejlesztői is gondolták: lopózás, késhasználat, Welrod koptatás, s a távcsöves puska alig van használva. Nem is túl halovány túlzással ez inkább lehetne egy Hidden and Dangerous 2 (3) utánérzés, mintsem egy vérbeli mesterlövészes játék. Eddig. És ez nekem pont így jó. Tehát a játékmenet nekem megfelel.

Negatívumok-vegyes érzések: A grafika és úgy általában az egész játék nemigen fejlődött a SE2 óta. Tulajdonképp csak mindenféle achievement gyűjtéssel teleaggatott küldetéslemez is lehetne a játék. Nem mondom, hogy csalódás, mert az előzetesek szerint erre számítottunk - inkább csak úgy fogalmaznék, hogy annyi a különbség, mint a Tropico3 után a Tropico4... Kb. pont ugyanaz a játék, csak jobban megcsinálva.
Nem bántam volna, ha a lábnyomok is szerepet kapnak, dinamikus az időjárás, élőbb a környezet (pl. egy-egy állatot el tudnék viselni a dzsundzsásban) - vagy valami igazi újítás...

Bugok: van egy-kettő, inkább kisebbek. Hogy a Steam achievmentek annyira bénák, hogy még szövegük sincs, csak annak hiányára figyelmeztető konzerv hibaüzenet, az a sebaj kategória. Ami viszont néhol frusztrált, az az, hogy a vállra vett holttestet csak korlátozott helyeken tudtam eldobni. Néha csak egy zsebkendőnyi területen. Tehát keringek a hullával az árnyékban, mint gólyatoll a levegőben, majd végül megtalálom azt a kavicsot, ami épp alkalmas erre, s akkor tudom eldobni a hullát. Arrébb 10 centivel a homok nem jó.
Az AI katonák viselkedése néha frusztrálóan ostoba, de hát ez kb. minden játékra igaz. Pl.: az egyik talál egy hullát, elkezd izgulni, aztán elunja, s onnantól kezdve pont úgy letojja, hogy körülötte 1-10 hulla van és pont olyan nyugodtan viselkedik, mintha otthon korzózna egy berlini kocsmában.

A játék eddig könnyű. Meglehetősen. A 2. legnehezebb fokozaton játszom (a mentés opcióról azért nem akartam lemondani), s igazából kényelmesen haladok. Még úgy is, hogy igényes vagyok, s ha kell, kétszer kerülök meg egy-egy épületet, hogy megtaláljam azt a módszert, hogy a három benti katonát úgy kapjam el, hogy senki még csak ne is sejtsen semmit. A SE2 is túl könnyű volt szerintem. Szóval, aki ismeri SE2-t, az egyből a nevezett fokozaton kezdjen.

Hosszan lehetne írni a játékról, egyelőre most ennyi. Azt kaptam, amit vártam. A SE2 a maga idejében elért nálam 80/100-as értékelést, legyen ez 81/100. Amit elvártunk tőle, azt tudja, a hangulat jó - de (hogy divatos-elcsépelt-frusztráló szóval éljek) egyáltalán nem nextgen.
sulyid
sulyid 2014.06.27. 23:51
Meghoztad a kedvemet, lehet hogy jövőhétvégén ki is próbálom. Én az unokaöcsémmel legnehezebb fokozaton 5,5 óra alatt toltam végig coopban a SE2-őt. Ebben is lesz coop?
Baracklekvár
Baracklekvár 2014.06.28. 01:06
Ki nem próbáltam, de a kampány menü alatt van külön cooperative funkció, szóval a válasz gyanítom az, hogy igen, van coop a játékban.

Még annyit summárumnak, hogy akinek tetszett SE2, annak ez is fog, még jobban is. Csak az a fránya eldobhatatlan hullák ne lennének...
ajánlott olvasnivaló