Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Gran Turismo Sport

Gran Turismo 7 már 2015-ben?

Kazunori Yamauchi szerint az új rész a következő két év során érkezhet meg.

2014.10.13. 23:15 | GeryG | kategória: Játék

A Gran Turismo 6-tal várhatóan végleg elbúcsúzott a PlayStation 3-tól Kazunori Yamauchi és a Polyphony Digital csapata. A PlayStation exkluzív autós széria tavaly decemberben megjelent része kihozta a maximumot a konzolból, de tartalmi szempontból sem volt oka senkinek panaszra. Azóta viszont már a PlayStation 4 felé fordult a világ (jelentős része), amely nagyságrendekkel nagyobb számítási kapacitása mellett sokkal könnyebben programozható. Ezt maga Yamauchi is elismerte a napokban, aki úgy fogalmazott, a GT6 fejlesztése sokkal nehézkesebb volt, mint a Gran Turismo 7-é. Utóbbival kapcsolatban pontosan tudja, hogy csapatával mit szeretne összehozni: olyan játékot, amiben minden benne van, ami az előző részbe már nem fért bele vagy a PS3 korlátai miatt nem lehetett megvalósítani. Ez jól hangzik, már csak az a kérdés (főleg a szériára jellemző csúszások ismeretében), hogy mikor érkezhet meg a hetedik rész. Erre is volt válasza a Yamauchinak, igaz, meglehetősen pontatlan: valamikor 2015-ben vagy 2016-ban. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Gran Turismo Sport
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Gran Turismo Sport

hozzászólások (5)

Nayrobi
Nayrobi 2014.10.13. 23:58
Meglepődnék, ha 2016 karácsonya előtt megjelenne.
gregmerch
gregmerch 2014.10.14. 11:15
Pedig jelen helyzetben (és itt főleg a DC startja kapcsán előállt nem túl rózsás helyzetre gondolok) muszáj lépnie a Sonynak, hiszen a nagy vetélytárs MS már minimum két címmel vezet, PS4-en pedig a mai napig nincs egy épkézláb versenyjáték. Pedig igen komoly rajongótábora van a műfajnak, és a periféria támogatottsága is kiemelkedik a többi közül (kormányok, kiegészítők, playseat-ek stb.). Jön ugyan pár érdekesnek tűnő cím még idén (The Crew, Project Cars), de azok multiplatform alkotások lesznek. A DC lehetett volna (illetve ha végre felülemelkednek önmagukon és a hibákon a készítők, az lehet) az első igazi PS4-es versenyjáték, de jelen állapotában nagyon úgy fest, hogy a nép bizony GT7-ért kiált! Csak ugyebár ha ilyen hamar kiadják, akkor félő, hogy egy upgradelt GT6 lesz, nem egy teljesen új játék. (Én egy GT6 Definitive Edition-t is el tudok képzelni kezdésnek.) Szumma szummárum, a Sonynak lépnie kell!
balays82
balays82 2014.10.14. 14:58
"Csak ugyebár ha ilyen hamar kiadják, akkor félő, hogy egy upgradelt GT6 lesz, nem egy teljesen új játék."

Pedig már a GT6 is egy upgradelt GT5 volt, így én is abban bízom, hogy új alapokra helyezték a hetedik részt. Ha azonban így történt, akkor - ismerve a PD munkatempóját és aprólékosságát - 2016 végére esetleg lesz belőle egy GT7 Prologue.:-)
gregmerch
gregmerch 2014.10.14. 15:07
Ott a pont. Mondjuk én kibékülnék a "csak" 2-300 kocsival, de tökéletesen kidolgozott műszerfalakkal. Az ilyen 800-1000-1200-as nagyságrendű, de zömében kidolgozatlan géppark amúgy is kezelhetetlen. Minek pl. egy autóból betenni egy 74-es, egy 75-ös és egy 82-es modellt, amelyek között kb. 5 lóerő különbség van? Szerintem tök fölösleges. Legyen kevesebb gép, de teljes külső-belső kidolgozással.
Nayrobi
Nayrobi 2014.10.14. 18:35
Olvastam valahol pár éve, hogy a japánok megveszik a játékot csak azért, hogy azzal az autóval tolhassák, ami a való életben is megvan nekik, ezért kell Skylineból meg a többiből csillió féle és fajta, és mivel a PD japán, ezért nem hiszem, hogy ezek az autók kiesnének a játékból. Egyszerűen ignorálni kell őket és kész, szerencsére a 6-ban volt vagy 300 premium autó, amik tényleg a végletekig ki voltak dolgozva. Mellesleg azt is bejelentették tavaly, hogy nem lesz GT7 Prologue.
ajánlott olvasnivaló