Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Cities XXL

Visszatér a városépítős játék, amelyben még hatalmasabb metropoliszokat emelhetünk majd.

2014.12.12. 10:32 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bár a városépítős játékok koronázatlan királyának sokan mind a mai napig a Maxis Sim City szériáját tartják, az elmúlt években akadt néhány trónkövetelő. Ezek közé tartozott a Focus Home Interactive sorozata, a Cities XL. Ennek első része 2007-ben jelent meg, majd tovább két kiadást élt meg, legutolsó, a Cities XL 2012 is immár három éves. A fejlesztők ezért elérkezettnek látták az időt, hogy újra elővegyék a sorozatot és még nagyobbá, még összetettebbé varázsolják: készül a Cities XXL.
Az ígéretek szerint a játék minden elemében alapos ráncfelvarráson esik át, így a mai elvárásoknak megfelelő grafikai körítés mellett ezernél is több különféle épület és több mint 70 térkép várja a virtuális polgármestereket. A gazdasági menedzsmentre is odafigyelnek, minden térképen más és más nyersanyagokra támaszkodva építhetjük meg álmaink metropoliszát. Visszatér a társadalmi rétegződés is, így mindig törekednünk kell majd a négy eltérő igényekkel bíró réget igényeinek kielégítésére. Ha mindent jól csinálunk, apró községünk a szemünk láttára növi ki magát a környék meghatározó központjává. Mivel az ördög a részletekben lakozik, így folyamatosan figyelnünk kell majd az egyes városrészek lég- és vízszennyezettségét, az ingatlanok értékének alakulását, de a lakosság szokásaihoz igazíthatjuk a tömegközlekedést is. Az úthálózat is sokrétű lesz, az egyszerű sikátoroktól a többsávos sztrádákig, amelyek nyomvonalát teljesen szabad kézzel rajzolhatjuk meg. A továbbfejlesztett grafikus motornak köszönhetően az utcaszintre ereszkedve soha nem látott részletességgel tárul elénk a város lakóinak élete. A Steam Workshopnak köszönhetően a játékosok is könnyedén készíthetnek majd saját tartalmat a játékhoz, amelyet meg is oszthatunk a többi játékossal.
A Cities XXL kizárólag PC-re készül, de megjelenési dátummal egyelőre nem rendelkezik. Cserébe a bejelentés mellé megérkeztek az első képek és az első kedvcsináló is. ■

előző
következő
Készül a Cities XXL
Készül a Cities XXLKészül a Cities XXLKészül a Cities XXLKészül a Cities XXLKészül a Cities XXL
Cities XXL
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cities XXL

hozzászólások (1)

quervo
quervo 2014.12.12. 12:22
Bírtam az XL-t, imádtam városokat építeni... 150 ezres lakosságig. Remélem ezúttal bepipálják az Enable Multi-Core opciót, a látványon nem kell sokat változtatni, a víz tök szép volt a régiben is pl, akárcsak a hajnali/esti látkép. Ha optimalizálják (ha már PC-exkluzív, és ha már az előző részekkel nem tették meg), van egy vevőjük. :)
ajánlott olvasnivaló