Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rain of Reflections - cyberpunk játék noir beütéssel

Érdekes játékon dolgozik a független svéd Lionbite Games csapata.

2015.01.27. 12:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bár nem ez a legelterjedtebb stílus, időnként készül egy-egy cyberpunk játék, elég csak a Deus Ex, a Remember Me, a Syndicate vagy a System Shock játékokra gondolni. Ugyanez igaz a noir játékokra, amelyek mind rendkívül erős hangulattal rendelkeznek. Viszont e két stílus keverékéhez annál ritkábban lehet szerencsénk. A svéd független stúdió, a Lionbite Games most ezt az űrt szeretné kitölteni legújabb játékával, a Rain of Reflectionsszel. A történet egy meglehetősen komor jövő városában játszódik, mi pedig három szereplő felett vehetjük át az irányítást. Hogy közöttük mi a kapcsolat, egyelőre nem derült ki, de a fejlesztők ígérete szerint nagyon erős történetre és komoly morális döntési helyzetekre számíthatunk. A legtöbb esetben a szavak megfelelő csavarásával elkerülhető lesz a harc, ha viszont mégsem, akkor akár környezetünk adottságait is előnyükre fordíthatjuk.
"A légkör és a hangulat nagyon fontos a játékélmény szempontjából, ezek hajtják a játékost előre, hogy felfedezze a környezet részleteit, megismerje a játék világát és annak szereplőit - itt garantáltan nem lesznek elszórt hangüzenetek és jegyzetek! A harcrendszer erősen kapcsolódni fog a történethez, komoly morális behatásokkal, a játékosok taktikázhatnak és kihasználhatják a környezeti adottságokat, de akár a megfelelő párbeszéd révén esztelen vérontás nélkül is megoldhatják a konfliktusokat. Minden döntésnek lesznek következményei, a játékosoknak együtt kell majd élnie ezekkel. Ahogy az egyik szereplő mondja is: ez az én történetem, a te történeted, a mi történetünk. A végsőkig." - olvasható a fejlesztők beszámolója a játékról.
A bejelentés mellé megérkezett az első trailer is, amely sokat sejtet, ám annál kevesebb konkrétummal szolgál. A Rain of Reflections látványáért a Unity motor felel, megjelenésére a tervek szerint valamikor 2016-ban számíthatunk kizárólag PC-n. ■

előző
következő
Rain of Reflections - cyberpunk játék noir beütéssel
Rain of Reflections - cyberpunk játék noir beütésselRain of Reflections - cyberpunk játék noir beütésselRain of Reflections - cyberpunk játék noir beütésselRain of Reflections - cyberpunk játék noir beütésselRain of Reflections - cyberpunk játék noir beütéssel

hozzászólások (4)

totyak
totyak 2015.01.27. 12:43
Imádom az ilyen stílusú játékokat. Remember Me is klassz volt, meg a Cyberpunk 2077-et is nagyon várom. Ami azt illeti, innentől ez is a listára kerül. Mondjuk azt kétlem, hogy csak pc-re jön majd. Rájönnek, hogy a konzolban nagyobb biznisz van és azokra is kiadják.
barack1
barack1 2015.01.27. 14:53
Ez nem győzött meg.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.27. 16:20
Látszik itt azért még a korai állapot, különösen az első két screenen észrevehető a karaktereken. A nyilatkozat is eléggé általános pr-szöveg egyelőre. Ha meg tudják oldani a diplomáciát, mint mondjuk a Mass Effectben (ahol némely mellékküldetésnél szintén elkerülhető volt a konfrontáció), akkor érdekes lesz.
TReiker
TReiker 2015.01.29. 19:24
Ambíciózus. Ahhoz mérten, hogy kis, független stúdióról van szó - viszont régi szép emlékeket idéz (BloodNet).
ajánlott olvasnivaló