Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Daedalic gondozásában jön az AER

Újabb kalandjáték, amelyben ezúttal a repülés játssza a főszerepet.

2015.01.28. 08:56 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Daedalic Entertainment újabb kalandjáték projektet karolt fel, ezúttal a svéd Forgotten Key alkotását, az AER-t. A történet főszereplője fiatal lány, Auk, aki képes madárrá változni és így repülni is, amire nagy szüksége is van, hiszen a világ, amelyben él, lényegében lebegő szigetek összessége. A fejlesztők nagyon színes, mégis egyszerű grafikát szánnak a játéknak, ezzel is szeretnék visszaadni ennek a különös világnak a békességét. Auk a múlt elfeledett emlékeik keresi, kalandja során rengeteg különös figurával hozza össze a sors, akik között sötét alakok is felbukkannak. A játék fejlesztése már évek óta folyik, de most a német kiadó támogatásával felgyorsulhat a folyamat. De még így is leghamarabb csak 2016-ban jelenhet meg PC-re, Macre, Linuxra, valamint PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

hozzászólások (10)

SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.28. 15:37
A germánok rá is csaptak. :-)
A publikus bejelentés amúgy bevett szokás, csak az esetek többségében a kiadók felé már konkrét demóval és prototípussal mennek a fejlesztők. Valószínűleg itt is így történt, igencsak korai állapottal.

Egy év múlva meglátjuk, mindenesetre addig is csorgatni kell az infókat, különben könnyen elfelejtődhet.
thri77
thri77 2015.01.28. 17:15
Arra gondoltam, hogy a tenyérbecsapás megvolt, de lehet lóvét még kell keríteni ennek ellenére, mert a fejlesztés teljes időtartamára még nincs meg esetleg. Szokott ilyen lenni kisebb kiadóknál. Persze csak tipp, nem biztos, hogy itt is ez a helyzet.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.28. 17:27
Ahogy a hivatalos oldalukon olvastam, 2013-as concept challenge bajnokságot nyerték meg az AER-rel, azóta stagnál a helyzet. Egy korábbi rövid játékuk már van The Shine of a Star néven (ingyen letölthető), az pedig a 2011-es ugyanezen bajnokságon aratott. :-)
totyak
totyak 2015.01.28. 21:18
Miért olyan meglepő ez? Más címeknél is előfordul, hogy évekkel kiadás előtt már tudunk róla.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.28. 21:24
Kipróbáltam felületesen első játékukat, a The Shine of a Start. A játék elején a tutorial eléggé nagy WTF (mintha Painttel lenne rajzolva, fekete háttéren fehér rajzokkal), viszont utána lehull a csillag az erdőbe és elkezdődik a játék, ami egyből beránt (első feladat pl. megmenteni egy szenvedő kis lényt (mókust?) azzal, hogy a beszorult lábát kiszedjük a csillaggal egy farönk alól).

Erősen érzelmi alapú játéknak ítélem ezt meg így első blikkre, ha hasonló lesz a levegőben játszódó AER, akkor kellemes indie cím elé nézünk (főként azt tudva, hogy az AER prototípusával is nyertek már versenyt).
ajánlott olvasnivaló
Újabb képek az Escape from Tarkovból Újabb képek az Escape from Tarkovból
Ingyen Rising Storm GOTY a Humble Store-ban Ingyen Rising Storm GOTY a Humble Store-ban
Őszre érik be a Divinity: Original Sin 2 Őszre érik be a Divinity: Original Sin 2