Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Daedalic gondozásában jön az AER

Újabb kalandjáték, amelyben ezúttal a repülés játssza a főszerepet.

2015.01.28. 08:56 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Daedalic Entertainment újabb kalandjáték projektet karolt fel, ezúttal a svéd Forgotten Key alkotását, az AER-t. A történet főszereplője fiatal lány, Auk, aki képes madárrá változni és így repülni is, amire nagy szüksége is van, hiszen a világ, amelyben él, lényegében lebegő szigetek összessége. A fejlesztők nagyon színes, mégis egyszerű grafikát szánnak a játéknak, ezzel is szeretnék visszaadni ennek a különös világnak a békességét. Auk a múlt elfeledett emlékeik keresi, kalandja során rengeteg különös figurával hozza össze a sors, akik között sötét alakok is felbukkannak. A játék fejlesztése már évek óta folyik, de most a német kiadó támogatásával felgyorsulhat a folyamat. De még így is leghamarabb csak 2016-ban jelenhet meg PC-re, Macre, Linuxra, valamint PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

hozzászólások (10)

SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.28. 15:37
A germánok rá is csaptak. :-)
A publikus bejelentés amúgy bevett szokás, csak az esetek többségében a kiadók felé már konkrét demóval és prototípussal mennek a fejlesztők. Valószínűleg itt is így történt, igencsak korai állapottal.

Egy év múlva meglátjuk, mindenesetre addig is csorgatni kell az infókat, különben könnyen elfelejtődhet.
thri77
thri77 2015.01.28. 17:15
Arra gondoltam, hogy a tenyérbecsapás megvolt, de lehet lóvét még kell keríteni ennek ellenére, mert a fejlesztés teljes időtartamára még nincs meg esetleg. Szokott ilyen lenni kisebb kiadóknál. Persze csak tipp, nem biztos, hogy itt is ez a helyzet.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.28. 17:27
Ahogy a hivatalos oldalukon olvastam, 2013-as concept challenge bajnokságot nyerték meg az AER-rel, azóta stagnál a helyzet. Egy korábbi rövid játékuk már van The Shine of a Star néven (ingyen letölthető), az pedig a 2011-es ugyanezen bajnokságon aratott. :-)
totyak
totyak 2015.01.28. 21:18
Miért olyan meglepő ez? Más címeknél is előfordul, hogy évekkel kiadás előtt már tudunk róla.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.28. 21:24
Kipróbáltam felületesen első játékukat, a The Shine of a Start. A játék elején a tutorial eléggé nagy WTF (mintha Painttel lenne rajzolva, fekete háttéren fehér rajzokkal), viszont utána lehull a csillag az erdőbe és elkezdődik a játék, ami egyből beránt (első feladat pl. megmenteni egy szenvedő kis lényt (mókust?) azzal, hogy a beszorult lábát kiszedjük a csillaggal egy farönk alól).

Erősen érzelmi alapú játéknak ítélem ezt meg így első blikkre, ha hasonló lesz a levegőben játszódó AER, akkor kellemes indie cím elé nézünk (főként azt tudva, hogy az AER prototípusával is nyertek már versenyt).
ajánlott olvasnivaló