Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztői

Klasszikus point'n'click horror kalandjáték készül, amelynek demója már most kipróbálható.

2015.01.29. 12:24 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Telltale Games az utóbbi években új divatot teremtett a kalandjátékok terén. A műfajra régen jellemző point'n'click játékmenetet, az ehhez kapcsolódó tárgykeresgélést és rejtvényfejtést interaktív párbeszédekre és a sztorit befolyásolni látszó döntéskényszerre cserélték, ami játékosok millióival szerettette meg újra a kalandjátékok műfaját.
Vannak még azonban olyanok, akik a régi, hagyományos kalandjátékokat keresik, nekik lehet érdekes a független Sushee csapatának új játéka, a Goetia, ez ugyanis ízig vérig a klasszikus műfajt képviseli. A horror kalandjáték a Blackwood birtokon játszódik valamikor a második világháború idején, ahová hősünk, Abigail Blackwood 40 év után tér vissza - mint szellem. Őt ugyanis valaki megidézte az ódon épület falai között, csak épp azt nem tudja, hogy ki és miért. Ennek kiderítése már a játékosokra vár. A fejlesztők, bár hagyományos p'n'p kalandjátékot készítenek, szeretnék a játékmenetet a lehetőségekhez mérten egyedivé tenni. Ezért a szokásos tárgykeresgélést és kombinálást egy kicsit megbolygatták. Mivel mi egy szellem vagyunk, képesek vagyunk kedvünkre átlépni a falakon, ajtókon, akár a plafonon is. Cserébe viszont csak akkor tudunk tárgyakat manipulálni, ha megszálljuk azokat. Ilyenkor azonban már nem tudunk átlépni a falakon, ez pedig máris érdekes fejtörőket eredményez.
A készítők évek óta dolgoznak a játékon, amelynek így mostanra egy demo változata is elkészült. Ezt a hivatalos oldalról tudjátok letölteni, de már a zenébe is bele lehet hallgatni. A fejlesztők most a rajongók támogatására is számítanak, ezért a Kickstarteren elindítottak egy kampányt, amelyben 30 000 dollárt szeretnének összegyűjteni. Ebből alig néhány nap alatt közel 15 000 már össze is gyűlt, így nagy valószínűséggel a maradék is időben befolyik.
A Goetia kizárólag PC-re és Macre készül, de megjelenési dátummal egyelőre nem rendelkezik. ■

előző
következő
A Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztői
A Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztőiA Kickstarteren gyűjtenek a Goetia fejlesztői

hozzászólások (5)

Christoph
Christoph 2015.01.29. 12:38
Nem rossz ez, olyan Black Mirror utánérzés. Ezzel az a baj, hogy nem szeretem azokat a kalandjátékokat, ahol nem látom a szereplőt, túl statikusnak tartom, nem ragad el a hangulatuk. Programozás szempontjából gondolom könnyebb mozgó szereplő nélkül.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.29. 13:02
A képek alapján ha jól látom, látható itt a szereplő (én a fehér gömbre tippelnék). A hátterek szépen megrajzoltak, igényes munkák. Első olvasatra (míg a képeket látván nem láttam, hogy 2D-s játékról van szó) egy Beyond-szintű gameplay-t képzeltem magam elé példaként (ott ugye Aiden is egy szellem, akivel FPS módban tudunk szintén falakon átmenni és tárgyakat/embereket megszállni).

Jó, hogy létezik kipróbálható demó, rá is csekkolok majd este.
barack1
barack1 2015.01.29. 14:41
Elég egyedi megoldás. Eddig nem sok játékban kellett szellemként kalandozni. A grafika gyönyörű.
totyak
totyak 2015.01.29. 17:43
Gyanítom, hogy a mai játékok mellett ez a 2D-s, oldalról nézős kialakítás nem lesz kifejezetten népszerű.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.29. 20:13
Kipróbáltam a demót. A szellem a kurzor mozgását követi, így maga az irányítás egyszerű, puritán, kézre áll. Fontosabb tárgyakra klikkelve lehet "megszállni", aztán ugyanúgy követi a kurzort lebegve a tárgy (viszont a falakon nyilván megakad).

Ügyes kis exploration játéknak tűnik, érdekel hogy mégis mi történt itt ebben a kúriában. A concept letisztult, a hátterek pedig baljóslatúan szépek (már-már Lovecraft-es hangulatot árasztanak).
ajánlott olvasnivaló