Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ilyen lenne az Unreal Engine által hajtott Resident Evil 2

Egy lelkes rajongó saját szakállára dolgozik a klasszikus játék új változatán.

2015.02.02. 16:22 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Néhány nappal ezelőtt jelent meg a Resident Evil HD Remaster, amellyel már mi is foglalkoztunk bővebben. A Capcom egyelőre nem árult el részleteket a sorozat többi epizódjának esetleges felújítási terveivel kapcsolatban, így a rajongók csak reménykedhetnek, hogy a második és harmadik epizódok is kapnak majd HD változatot. Akad azonban egy rajongó, Rod Lima, aki nem csak reménykedéssel tölti mindennapjait, hanem saját kezébe vette a dolgokat. Fogta ugyanis az 1998-ban megjelent Resident Evil 2-öt és elkezdte elkészíteni annak mai változatát. Ehhez az Unreal Engine 3-at hívta segítségül, amelyben újra lemodellezte az egyes karaktereket. Ezeket szépen beültette az eredetihez hasonló statikus környezetbe és elkészítette a fix kameranézeteket is. Az eredmény pedig magáért beszél: nézzétek meg az alábbi videót, amelyen Claire teljes kampánya látható. Sajnos üröm az örömben, hogy Lima nem tervezi közkincsé tenni produktumát. Elmondása szerint egyrészt még nincs is kész, másrészt az egészbe csak azért kezdett bele, hogy gyakorolja a játékkészítést. Kár érte, mindenesetre a Capcom példát vehet róla... ■

Resident Evil 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Resident Evil 2

hozzászólások (29)

thri77
thri77 2015.02.03. 15:14
Igazából általánosságban gondoltam, de vonatkozhat ez a RE-re is. A feladat adott, jobbat kell csinálni folytatásként, nem valami fércművet. :)
Arra írtam, hogy az már nem olyan könnyű, s itt jön be a tervezés fontossága egy másik topikból.
VodevilX
VodevilX 2015.02.04. 13:56
Az a baj, hogy a 6. előtt is ezt mondták, hogy "vissza a gyökerekhez..." Én meg a végsőkig reménykedtem, hiába...
Persze, ahogy mondod nem volt rossz játék, de elsőre pont ennek tükrében nekem csalódás volt, aztán pár hete másodjára coopban meg rendkívül élvezetes volt. Szóval nem rossz játék, csak helyén kell kezelni.
Viszont a RE2 Remake, nagyon necces... A Zero kézen fekvő, az kb egy az egyben ugyanolyan minőségű mint most az új, tehát viszonylag kis munkával portolható.
Aztán nyilván nem fognak neki állni több nagy projektbe egyszerre, mert valljuk be, akár mennyire is csak remake, azt akkor is a semmiből kéne összedobni. Közben viszont felmerül a kérdés, hogy mi lesz a 7. résszel.

Amúgy még ez a Revelations 2 is elég érdekes, ahogy néztem a videókat, hiába multiplatform cím az eredeti első résszel ellentétben, ez a handheld feeling nagyon érződik rajta....
balays82
balays82 2015.02.04. 14:09
Egyetértek. Szerintem belátható időn belül nem nagyon lesz RE 2 HD, de egy Zero HD sanszos. A Revelations 2-től pedig egyelőre én sem várok túl sokat, már az első rész sem jött be igazán, bármennyire is azt mondták róla, hogy a régi időket idézi.
CasualCrash
CasualCrash 2015.02.05. 08:16
Az első Resident Evil élményem volt, felejthetetlen. Számomra a sorozat legjobbja.
AdranW
AdranW 2015.02.08. 18:18
Muszáj lesz visszalépniük a gyökerekhez, hiszen ha kiadnak még egy olyan sz..t mint a 6 volt, akkor finito a szériának szerintem.
Ez egy túlélő horrorból átfejlődött agyatlan lövölde lett, pont, mint a filmek... Erre van igény? Kérdezem én.
ajánlott olvasnivaló