Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hatred

A Hatred a Steam első "csak felnőtteknek" játéka?

A már premierje előtt is botrányhős alkotás bekerült a Steam áruházába.

2015.02.15. 14:02 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az elmúlt hónapokban kétségtelenül a Hatred kavarta a legnagyobb port maga körül, legalábbis ami a videojátékos botrányokat illeti. Ez leginkább a játékmenetének köszönhető, annak ugyanis egyetlen lényege (az eddig látottak alapján), hogy minél több ártatlan járókelőt eltegyünk láb alól. Bár a premierre még várnunk kell - egyelőre nem tudni, hogy meddig -, rengetegen már most is felszólaltak a Destructive Creations alkotása ellen, annak betiltását követelve. A Steamet üzemeltető Valve is belekeveredett a történetbe, amikor nem első körben nem engedélyezték a játék felvételét a kínálatba. Ezt a döntésüket végül Gabe Newell változtatta meg, így a játék bekerült a Greenlight rendszerbe, onnan pedig a napokban az áruházba is. Érdekesség, hogy a Hatred lett ezzel a Steam első csak felnőtteknek ajánlott játéka - legalábbis a tengerentúlon. A dolog nem túl meglepő, hiszen korábban már a korbesoroló bizottság (ESRB) is hasonló címkével látta el a játékot. ■

Hatred
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Hatred

hozzászólások (8)

BAlam
BAlam 2015.02.16. 03:31
Krisz46-nak maximalisan igazat adok. A tengeren tulon a mindennapi eroszak/mindenkinel fegyver a fo problema nem 1-2 videojatek, amiben felvallajak hogy nem zombi skines embereket olsz, hanem elo emberhez hasonlo poligonmodelleket.
Az Uj Carmageddon-ert is ennyi erovel sirhatnanak megse teszik.

Szerintem a COD, BF tomeggyilkosokat (ertsd katonakat) szisztematikusan kepzo szimulatorok sokkal karosabbak.
Mivel oriasi marketing budgetbol uraljak a mediat, nem csak egy kis indie gamek a tengerben.

Nem utolso sorban amerikai kongreszusi tamogatast elveznek, mert nekik hala van eleg agyutoltelek katonajelentkezo, aki ahova kuldik a vilagban lopja a nyersanyagot az USA iparanak.
ivanova36
ivanova36 2015.02.16. 07:44
Azért ez kicsit elrugaszkodott a tömeggyilkos képzéssel és összeesküvés elmélettel együtt.

Szerintem maradjunk az FPS játékoknál.
Annak idején szintén nagy port kavart a Postal vagy a Manhunt. De még a Carmageddon is.

Én csak abból a szempontból tartom aggályosnak a Hatred Steamen való megjelenését, hogy innentől nem lesz megállás, jönnek a hasonló alkotások oda is. Csak jó eséllyel sokkal igénytelenebb kivitelben, lásd ottani FPS felhozatal. Maga a játék nem foglalkoztat, mert semmi sem fogott meg benne annyira hogy érdekeljen. És akinek nem tetszik az ne játsszon vele. Ha sokan nem játszanak, jelzés értékű lesz a fejlesztők felé, hogy az a stílus nem pálya.
totyak
totyak 2015.02.16. 20:32
Szerintem jól döntött a Valve, hogy nem tiltotta le a Steam-ről. Olyan felhajtás van körülötte, hogy sokan megveszik majd, pedig amúgy egy semmi kis játéknak tűnik.
jeszkar
jeszkar 2015.02.16. 21:52
Szerintem is helyes, de más szemszögből. A játéknak van létjogosultsága létezni, hiszen létezik olyasmi, hogy szólásszabadság.
Hogy a játék pocsék, öncélú, az egy másodlagos kérdés. Az, hogy nem tetszik a koncepció, nem ok arra, hogy más ne vehesse meg.
Egyébként meg ne tegyünk úgy, hogy itt valami hű de nagy polgárpukkasztó dolog lennénk a tanúi. Ugyanezt a felháborodási hullámot eljátszották anno, a Postal, a Manhunt vagy akár a korai GTA-k idején is. És ezek közül nem mindegyik kiemelkedő játék, mégse gondolkozunk manapság úgy, hogy gátolni kellett volna a terjesztésűket.
totyak
totyak 2015.02.17. 14:49
Biztosan van létjogosultsága, de az is biztos, hogy nem csak a Steam-ből áll a világ. Ha a Valve nemet mondott volna, a játék akkor is megjelenik, csak másképp terjesztve.
ajánlott olvasnivaló