Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Yooka-Laylee

Kirobbanó siker a Yooka-Laylee Kickstarter kampánya

A Banjo-Kazooie szellemi örökösének gyűjtése egyetlen nap alatt meghozta a várt összeget.

2015.05.03. 14:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Banjo-Kazooie 1998-ban jelent meg Nintendo 64-re, hogy mára a legnagyobb klasszikusok közé emelkedjen. A Rare stúdió alkotása akkora sikert aratott, hogy a következő években több mellékág és folytatás is érkezett hozzá, ám az utóbbi időben szinte teljesen eltűnt a köztudatból a cím.
Hogy lesz-e valaha is újabb Banjo-Kazooie játék, egyelőre kérdéses, ám a rajongók igényeit már nehezebb vitatni. A Playtonic Games ugyanis a napokban indította útjára a Yooka-Laylee, a Banjoo-Kazooie szellemi örökösének Kickstarter kampányát. Az új játékban a medvét és madár barátját egy gekkó és egy denevér veszi át, ők Yooka és Laylee. A játékot az a Steve Mayles készíti, aki az eredeti két karaktert is megálmodta, de neki köszönhetjük a Donkey Kong széria több szereplőjét is. Az új játékban természetesen az ügyességi játékmenet dominál, amely a két karakter eltérő képességeire épül: míg Yooka ragacsos nyelvével képes tárgyakat megragadni és saját magát magasabb helyekre felhúzni, addig Laylee tud repülni és ultrahanggal támadni.
A játék elkészítéséhez a Kickstarteren kérték a rajongók támogatását, amit gyakorlatilag néhány óra leforgása alatt meg is kaptak. Az eredetileg kitűzött összeg 175 000 angol font volt, ám alig néhány nap telt csak el a kampány rajtja óta és máris 1 214 000 font (!) felett jár a gyűjtés. Ezzel a projekt mindenképpen bekerül a legsikeresebb Kickstarter kampányok szűkös táborába, de ha a következő másfél hónapban (amíg a gyűjtés tart) sem lankad a rajongók adakozókedve, akkor akár minden idők legsikeresebb videojátéka is lehet.
Természetesen a fejlesztés még nagyon kezdeti szakaszánál tart, ennél fogva megjelenési dátumról még korai lenne beszélni. A célplatformok azonban már ismertek. PC mellett PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Wii U-ra készül el a játék, amelyről többet a hivatalos oldalon tudhattok meg. ■

Yooka-Laylee
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Yooka-Laylee

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló