Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A Sony nem tervez visszafelé kompatibilitást

Jim Ryan, a cég európai vezetője azt is elárulta, hogy miért.

2015.06.17. 12:49 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Az E3 egyik nagy bejelentése a Microsofthoz köthető, hiszen kiderült, hogy év végétől az Xbox One visszafelé is kompatibilis lesz, vagyis az Xbox 360 játékokat (eleinte legalábbis egy részüket) is képes lesz futtatni. A bejelentés szinte automatikusan vonta maga után a kérdést a konkurencia felé: a Sony tervez-e hasonló funkciót a PlayStation 4-hez. Nos, a válasz röviden és tömören: nem. Ezt a cég európai részlegének vezetője, Jim Ryan jelentette ki egy interjú során, majd meg is magyarázta a döntést.
„Ez egy életképes megközelítés, pláne ha arra kéred a felhasználókat, hogy Xbox 360-ról térjenek át Xbox One-ra. De érzésem szerint lesz még néhány csavar ebben a történetben. Sajnos nincs a világon annyi szoftverfejlesztő, hogy mindenkinek mindent megcsináljunk. Minden platformgyártónak meg kell hoznia bizonyos döntéseket, mi is hoztunk egyet és ők is. Ahogy az ő meglátásuk is helyén való, úgy szerintem a miénk is. Voltaképpen még jó is, hogy vannak markáns különbségek vannak a két platform között, az emberek így eldönthetik, hogy hozzájuk melyik áll közelebb. Van már tapasztalatunk a visszafelé kompatibilitás terén. A PS3 legelső kiadása még támogatta a PS2-es játékokat, ez máig egy nagyon sokat kért funkció… de valójában alig használta valaki.”
A jelek szerint tehát a Sony valóban nem gondolkozik a Microsoftéhoz hasonló megoldásban, erőforrásaikat inkább a már meglévő funkciók, a Share Play, a letöltés közbeni játék és hasonlók továbbfejlesztésére fordítják. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló