25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

E3 2015

Pillars of Eternity – The White March bejelentés

Az E3-on mutatták be a hatalmas sikert aratott szerepjáték első kiegészítőjét.

Írta: GeryG 4 hozzászólás

Az Obsidian Entertainment hatalmasat alkotott a Pillars of Eternityvel, hiszen a szerepjátékról játékosok és kritikusok is csak szuperlatívuszokban tudnak beszélni. A játék megjelenése óta már eltelt közel két hónap, ezért a készítők elérkezettnek látták az időt, hogy bejelentsék az első kiegészítőt, ami a The White March címet kapta. Erre mi is lenne alkalmasabb, mint az éppen zajló E3, ahol mindjárt egy új trailert is bemutattak. A kiegészítő több részes lesz, egyelőre csak az első fejezetről érkeztek hírek. Ebben megemelik a játékosok szintlimitjét, egy sor új képességgel teszik még mélyebbé a karakterfejlődési részt, valamint új társak is csatlakozhatnak majd hozzánk, de a mesterséges intelligencia is átesik némi polírozáson.
A The White March kiegészítő első része, bár pontos dátumot nem kapott, az ígéretek szerint hamarosan megjelenik.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pillars of Eternity

Platform:

Fejlesztő: Obsidian Entertainment

Kiadó: Paradox Interactive

Megjelenés: 2015. március 26.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

davkar9
davkar9 [11290]
Majd jön valaki olyan, aki nem olvasta a könyveket és beszámol, hogy úgy milyen. Nem "kellenek" a teljes megértéshez, naplóbejegyzések, ingame könyvek, előző részek ellátnak az alapismeretekkel, viszont a könyvektől még jobb lesz az élmény. XY ki is valójában, mi a kapcsolata Geralthoz, egy-egy eseményt, amit a játékokban említenek azt a könyvekben "láthattuk" is. Nálam már a 2. részen is sokat javítottak.
gothmog
gothmog [4827]
Igen, mindenképpen be fogom szerezni, de csak egy gépcsere után, hogy többé-kevésbé vizuálisan is teljes legyen majd az élmény (a jelenlegi, bő hatéves VGA-m azt hiszem, hogy a minimum szintet sem éri el). Cserét viszont jövőre vagy esetleg csak a jövő utáni évre tervezek, addig elvagyok a mostani masinával is. (Plusz van egy rakat játék, ami itt vár rám: a mostani GoG-os leértékeléseknél is bezsákoltam rendesen mindenfélét, az idei év elég sem lesz rájuk.)

Addig viszont beszerzem majd a regényeket is, mert már nem is tudom, hogy Peace vagy davkar9 volt-e, aki írta a játék topikjában, hogy nem árt a teljes megértéshez azok ismerete sem. No meg persze az első két részt is újra ki kellene pörgetni előtte a rend és a visszazökkenés kedvéért.

Azt olvastam mindenesetre a játék topikjában, hogy nálad is kegyetlen gyomrossal talált be a TW3: WH, rpg téren pedig hasonló az ízlésünk, úgyhogy nem lesz ott gond.:-)
McCl@ne
McCl@ne [13401]
The Witcher 3: Wild Hunt.
Majd rájössz :P
gothmog
gothmog [4827]
Több részre vágott (esetleg epizodikus?) kiegészítő? Szvsz jobb lenne inkább, ha itt is megtartanák a régi Infinity Engine-es játékok szemléletét, és az újabban divatos epizodikus rendszerű akármicsodák helyett valami jól összerakott, monumentális kiegészítővel jelentkeznének (persze ehhez idő kell, így lehetne akár ez a jövő év eleje táján is).

Amúgy személyes véleményem: az első néhány tucat játékóra után nálam is szuperlatívuszi magasságokban volt a játék, de a legvégére ez az érzés alábbhagyott... és most inkább egy hangulatos múltidézésként, tisztességes iparosmunkaként gondolok rá vissza, amely a maga nemében valóban jól sikerült ugyan, de olyan maradandó élményt nyújtani, amit anno mondjuk a BG sorozat adott, közel sem volt képes.

Amit nagyon várnék, az egy olyan játék, amely ötvözni tudná a PoE féle klasszikus megközelítést a nagyobb személyest beleélést/belemerülést nyújtani tudó, "filmesebb élményű" ME vagy Witcher jellegű játékokkal. Persze megtalálva a tökéletes arányt (és finomhangolást) a két stílus között. Na az lenne a RPG mennyország!
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)