Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Flock - a játék, ami meghal

Egyedi életpályamodellt álmodtak meg játékuknak a Vogelsap munkatársai.

2015.07.19. 14:53 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A The Flock története a nem is olyan távoli jövőben, 3000-ben játszódik. Az emberiség eddigre oly mértékben tönkretette a Földet, hogy a légszennyezettség révén a szmog gyakorlatilag elzárta a napfény útját. Így az egykori zöld bolygó már inkább csak fekete-szürke bolygónak nevezhető, amelynek felszínét különös szörnyetegek népesítik be. Mi is egy ilyen szörnyet alakíthatunk majd, ám a bolygón van egy másik faj is, akikre vadászni lehet. A The Flock játékmenete is erre épül, vagyis lényegében egy poszt-apokaliptikus fogócskáról van szó. A játék elején mindenki a Flock névre hallgató szörnyek közé tartozik, ám a pályán véletlenszerűen felbukkan egy „fényereklye”, amelyet mindenki meg akar szerezni. Aki elsőként kaparintja meg, átalakul a hordozóvá (a játékban ők a másik, emberszerű faj, a Carrier), akire onnantól minden más játékos vadászni fog. Ezzel az ereklyével azonban védekezni is lehet, amelyik szörnyre ugyanis rávetül a fénye, annak mozdulatlanná kell dermednie, különben halálosan megég. Amelyik szörny elkapja a hordozót, az lép a helyére, a korábbi hordozó pedig ismét szörnyként születik újjá. Ez már önmagában is kellemes szórakozást nyújthat, ám a fejlesztő Vogelsap az egészet megbolondította egy nagyon egyedi csavarral.
A The Flock premierje után elindul egy visszaszámlálás. Minden egyes alkalommal, ha egy játékos meghal a játékban, a számláló is közelebb kerül eggyel a nullához. Attól kezdve pedig, hogy eléri azt, senki nem vásárolhatja meg többet a játékot. Ekkor elrajtol a fejlesztők által csak moziszerű fináléként emlegetett végső ütközet, amelyen csak azok vehetnek részt, akik a számláló lejárta előtt megvették a játékot. A nagy finálé befejezése után pedig végérvényesen leállnak a The Flock szerverei és soha többet senki nem játszhat vele. A számlálót a tervek szerint a játék menüjében, valamint a Steamen és más közösségi oldalakon is nyomon lehet majd követni.
A The Flock valamikor októberben fog megjelenni kizárólag PC-re. ■

előző
következő
The Flock - a játék, ami meghal
The Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghalThe Flock - a játék, ami meghal

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló