Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Felújítják a Turok 1-2-t

Ha a könyveket, filmeket és más művészi alkotásokat megóvnak a jövőnek, akkor a videojátékokat miért nem?

2015.08.27. 17:52 | szerző: GeryG | kategória: Játék

1997-ben jelent meg az akkor egyedi és innovatív megoldásokat felvonultató Turok: Dinosaur Hunter, amelyben modern fegyverekkel kellett őshüllőkre vadásznunk. A játék egy évvel később már meg is kapta első folytatását, a Turok 2: Seeds of Evil, ha nem is volt tökéletes, de folytatta az előd nyomdokain.
2008-ban a Disney gondozásában már született egy próbálkozás az egykor nagy népszerűségnek örvendő széria feltámasztására, ám az egyszerűen csak Turoknak keresztelt játék nem igazán sikerült jól, hamar el is tűnt a süllyesztőben. Most egy olyan stúdió jelezte hasonló szándékát, amely kifejezetten régi klasszikusok felújítására szakosodott. A Night Dive Studios a minap jelentette be, hogy dolgoznak az eredeti két epizód felújított változatán, amely már napjaink elvárásainak is megfelelő grafikát kap, emellett a játékmeneten is csiszolnak.
"Megjelenésekor a Turok: Dinosaur Hunter forradalminak számított. Addig egyetlen játék sem kínált olyan grafikát és szabadon bejárható világot, amilyen a Turokban volt. Boldogok vagyunk, hogy nekünk adatott meg a lehetőség, hogy visszahozzuk az életbe ezt a nagyszerű franchise-t és megismertessük ezeket a remek játékokat napjaink játékos közösségével." - nyilatkozta Stephen Kick, a stúdió alapítója. És, hogy miért is szakosodtak kifejezetten régi játékok felújítására?
„A Night Dive Studios hisz abban, hogy a klasszikus videojátékokat nem szabadna elhanyagolni és elfeledni. Mindig játszhatónak kellene lenniük anélkül, hogy régi, idejétmúlt driverekkel és elavult hardverekkel vacakolnánk. A filmeket felújítják, a könyveket digitalizálják, a művészi alkotásokat pedig megóvják örök időkre. A videojátékok miért lennének mások?” – olvasható a stúdió ars poeticája.
Hogy a felújított Turok 1-2 mikor jelenhet meg, egyelőre nem tudni, de a premier után a Steamen, a GOG-on, a Humble Store-ban és a stúdió saját oldalán is megvásárolható lesz. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Augusztusban jön a Middle Earth: Shadow of War

Folytatást kap a Shadow of Mordor.

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!