Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Neil Druckmann bejelentkezett a Half Life-ért

A veterán fejlesztő nagyon szeretné elkészíteni a legendás sorozat következő felvonását.

2015.09.15. 11:18 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Half Life. Egyike azon sikerszériáknak, amely mindenki számára érthetetlen módon eltűnt a süllyesztőben. Az első rész (és kiegészítői) stílust teremtett és megismertette a világgal Gordon Freemant és a Black Mesa Research Facility történetét. A második rész csak rátett erre egy lapáttal, hiszen 2004-es megjelenésekor olyan megoldásokat vonultatott fel, amit akkoriban még senki más. Ennek történetét a Half Life 2: Episode One, az Episode Two és az Episode Three vitte volna tovább, ám ebből máig csak az első két rész készült el, a harmadikra egyszerűen hiába várnak a rajongók. Míg az első két epizód között mindössze egyetlen évet kellett kibírni, addig a harmadik már nyolc (!) éve várat magára… a Half Life 3 pedig immáron több mint egy évtizede.
Hogy a Valve-nek mik a szándékai a kultikus sorozattal, arról következetesen hallgatnak, évek óta egyetlen pici információmorzsával sem szúrták ki a játékosok szemét. Most viszont érdekes(nek tűnő) hírek láttak napvilágot. Na persze nem a Valve háza táján, hanem épp a Naughty Dognál. Utóbbi stúdió ugyebár az Uncharted sorozattal vált világszerte híressé (bár nem szabad megfeledkezni a Crash Bandicoot és a Jak and Daxter szériákról sem!), legutóbb pedig a szintén hatalmas sikert aratott The Last of Ust tette le az asztalra. A stúdió vezetője, Neil Druckmann jelenleg az Uncharted 4: A Thief’s Enden dolgozik, ám a napokban egy érdekes képet tett közzé a Twitter-csatornáján. A képen Merle Dandridge (aki történetesen a Half Life szériában Alyx Vance bőrében, a The Last of Usban pedig Marlene-t alakítva bukkant fel) látható egy mo-cap stúdióban, nyakig beöltözve a felvételt segítő ruhába. A kép mellett pedig a következő felirat virít:
„Nézd Valve, azt mondom, add nekünk a Half Life licencét, a többit pedig bízd csak ránk! ;)”
Minden jel arra utal, hogy a Naughty Dog nagyon szívesen levenné az évek óta egyre növő terhet a Valve válláról és elkészítené a maga Half Life játékát. Hogy ez a harmadik rész, az Episode 3, esetleg egy reboot vagy spin-off lenne, nem lehet tudni. De az tény, hogy a Naughty Dog egyike azon kevés stúdiónak, akik még nem nagyon lőttek mellé egyetlen játékukkal sem, emellett hatalmas rutinnal rendelkeznek a történetközpontú, mégis kötetlen játékmenettel bíró alkotások terén. Igaz, eddig leginkább PlayStationre készítettek játékokat. Az pedig tuti kiakasztaná a rajongókat, ha a Half Life 3 csak PlayStation 4-re jelenne meg… ■

hozzászólások (1)

Johnny25
Johnny25 2015.09.15. 14:05
Én meg már megint azt hittem, hogy komoly....
ajánlott olvasnivaló