Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Star Wars: Battlefront (2015) Star Wars: Battlefront (2015)

Star Wars: Battlefront - brutális gépigény?

Meglehetősen magas gépigényről érkeztek hírek.

2015.10.06. 20:22 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Kétség sem férhet hozzá, hogy az idei ősz egyik legnagyobb durranása a DICE stúdiójában régóta készülő Star Wars: Battlefront lehet, amely november közepén PlayStation 4 és Xbox One mellett PC-re fog megjelenni. A játék sokrétű játékmenete és pazar grafikája miatt nem csupán a rajongók számára lehet érdekes.
A premierig már csak bő egy hónap van hátra, így az EA ma közzétette a játék hivatalos gépigényét, amitől sok rajongónak a padlóra zuhant a vérnyomása. Ha az alábbi adatok helytállóak (és miért ne lennének azok, ha egyszer a kiadótól származnak…), akkor bizony sokaknál ideje lehet összetörni a malacperselyt és elkocogni a legközelebbi számítástechnikai boltba.
Minimum gépigény:

  • Processzor: Intel i3 6300T vagy ennek megfelelő AMD
  • Memória: 8GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 660 2GB vagy AMD Radeon HD 7850 2GB
  • Merevlemez: 40 GB
  • Operációs rendszer: Windows 7 64bit vagy frissebb

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel i5 6600 vagy ennek megfelelő AMD
  • Memória: 16 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 970 4 GB vagy AMD Radeon R9 290 4 GB
  • Merevlemez: 40 GB
  • Operációs rendszer: Windows 10 64bit

A Star Wars: Battlefront november 19-én fog megjelenni. ■

Star Wars: Battlefront (2015)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Star Wars: Battlefront (2015)

hozzászólások (15)

VodevilX
VodevilX 2015.10.07. 17:41
Vicces pont a Fallout 4et mondani, pár hete olvastam, hogy Bethesda a kopottas grafika kapcsán közölte: akinek nem tetszik a játék az menjen nyugodtan tovább, nekik a játékmenet az elsődleges :D

Amúgy akárhonnan nézheted, Frostbyte hajtja, ami elég jól ki tud nézni. Attól hogy a Hoth meg a Tatooine elég sivár, egy Endor simán lehet hogy odab*sz majd a gépnek az reveal traileres erdővel. Nem védeni akarom, de már csak egy nap és legalább ingyen kipróbáljuk, aztán majd kiderül, hogy ilyen vagy olyan. Annál még így is sokkal jobb a helyzet, mint amikor BF3/Dx11 miatt kellett XP-ről váltani egyeseknek :D
pb69
pb69 2015.10.07. 18:18
Nem véletlenül írtam ezt a 2 példát. Egy olyan játéknál, amely szinte minden tekintetben csak úgy duzzad a tartalomtól, bocsánatos bűn, ha masszívabb a gépigénye vagy korrekt esetben laposabb a grafika.

Jó, hát felőlem aztán filmes CGI minőségű grafikát is renderelhetnek, aztán akkor tényleg rá kell kötni pár reaktorra a gépet. :-D Csak szerintem pofátlanság ennyire a grafikára kihegyezni egy játékot és emiatt ilyen gépigényt szabni.
VodevilX
VodevilX 2015.10.07. 19:18
Persze, az teljesen alapvető, hogy játékmenet > grafika.
Ugyanakkor miért lepődsz meg, ha a DICE, akik a Frostbyte-al már nem először feszegetik az aktuális határokat, most sem szégyellős?

De én egyébként sem értem miért a fennakadás. Aki ma játszani akar annak kell az i3 proci legalább, a 2 magot a 4-el tényleg kár hasonlítgatni, de elég.
A 8 giga ram is alap, nem is megfizethetetlen.
A GTX 660 pedig tavaly tudom mekkora szám volt az AC Unity-nél, azóta előre haladtunk egy évet az időben, nem visszafelé. Szerintem ezt is el kell fogadni, és így konzolnál jobb grafikát kap az ember, úgy hogy a PC minimumról beszélünk.
Inkább örüljünk, hogy a tavalyi Shadow of Mordoros 6 giga VRAM csak beijesztés volt, és szerencsére egyenlőre nincs jele, hogy azzal ténnyel kellene barátkozni.

PC Gamer gépigényes cikk Ez pedig tovább erősíti, amit írtam, várjunk egy napot próbáljuk ki!
Yaho0
Yaho0 2015.10.07. 20:44
Engem inkább az zavar, ahogy az előző hozzászólók is jelezték, a GTA 5 remekül lett optimalizálva és továbbra is szép maradt, de a most megjelent Metal Gear Solid-ról is beszélhetnék, mert azt még annál is sokkal jobban sikerült megvalósítani. Az a gond, hogy még bőven lenne annyi kraft a nem mostani a vasakban is, hogy vigyék a játékokat, ennek ellenére a lusta, trehány optimalizálás következtében pár évvel felgyorsul a PC teljesítményének amortizációja.
Raistlin666
Raistlin666 2015.10.08. 08:11
Ezt a hozzászólást kb. az elmúlt 20+ évben fel lehetett volna használni, a játék nevek cserélgetése után...fiatal vagy amnéziás vagy?:-P
ajánlott olvasnivaló