Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

One Life - a játék, amelyben tényleg csak egyetlen életed van

Érdekes, de nagyon rizikós megoldással kísérletezik a játék.

2015.10.21. 18:34 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Küldetésre indulsz a haverokkal valamelyik MMO-ban? A kiszemelt tábor dugig van a legértékesebb holmikkal, cserébe mindenfelé ellenséges katonák nyüzsögnek? Mindez mégsem tántorít el titeket célotoktól, ezért hangos csatakiáltás kíséretében berontotok és lesz, ami lesz alapon vad kaszabolásba kezdtek? Sajnos legjobbjaitok elhullottak a véres harc alatt, de hát így szokott ez lenni az MMO-k világában. Jobb esetben a szerencsétlenül járt társak minden különösebb gond nélkül vissza tudnak térni a játékba, rosszabb esetben pedig elveszítenek minden addig megszerzett tárgyat és képességet, és csak egy teljesen új karakterrel vághatnak neki újra a kalandozásnak. De mi lenne, ha még erre sem lenne lehetőség?
Ezt a gondolatot szeretnék a One Life fejlesztői boncolgatni. Játékuk az MMOFPS-ek, MMORPG-k táborát erősítené, ám van benne egy nagyon érdekes, és még annál is rizikósabb csavar. Itt ugyanis a játékos halála nem csak azt jelenti, hogy elveszítjük az addigi eredményeinket, hanem bizony azt is, hogy soha többé nem léphetünk be a játék világába. Bizony, a Steam profilunk az elhalálozás esetén végérvényesen ki lesz tiltva a játékból. Így már mindjárt másként vág neki a játékos egy-egy küldetésnek, másként emeli rá karabélyát egy szembejövő másik játékosra. Márpedig a túléléshez elengedhetetlen, hogy időnként ellátmány után kutassunk, esetleg megrohamozzuk egy másik klán bázisát. Csakhogy így minden lépés az utolsó lehet. Ezért is érdemes összefogni másokkal és közösen saját mozgó bázist építeni egy kimustrált kamionból. Hogy legyen egy utolsó csavar a dologban (és ez az, ami miatt az egész koncepció életképessége egyelőre erősen kérdőjeles), a One Life nem ingyenes játék lesz, a készítők 10 dollárt kérnek azért, hogy vállalhassuk a rizikót. Így viszont joggal merül fel a kérdés a játékosokban, hogy mi van akkor, ha valaki tényleg véletlenül (esetleg a játék hibája miatt) hal meg? Az alamuszi tányérdobálók camperek ténykedéséről már nem is beszélve.
A One Life egyébként a video és képek alapján egész pofásan fest, valamint mindenképpen érdekes ötleten alapul, de nagyon kétséges, hogy hosszú távon is működőképes lehet-e. A játék egyelőre a felhasználóktól vár zöld utat a folytatáshoz. ■

előző
következő
One Life - a játék, amelyben tényleg csak egyetlen életed van
One Life - a játék, amelyben tényleg csak egyetlen életed vanOne Life - a játék, amelyben tényleg csak egyetlen életed vanOne Life - a játék, amelyben tényleg csak egyetlen életed vanOne Life - a játék, amelyben tényleg csak egyetlen életed vanOne Life - a játék, amelyben tényleg csak egyetlen életed vanOne Life - a játék, amelyben tényleg csak egyetlen életed vanOne Life - a játék, amelyben tényleg csak egyetlen életed vanOne Life - a játék, amelyben tényleg csak egyetlen életed van

hozzászólások (12)

McCl@ne
McCl@ne 2015.10.22. 11:08
Fúúú, ez bizony maradandó élmény volt szerintem mindenkinek, aki annak idején játszott vele. Brutális volt, és mégsem éreztük értelmetlennek, egyszerűen a realitásérzethez pont annyit adott, amennyit egy ilyen szimulátortól elvárna az ember. Nem a szkripteket kellett kitanulni, mint máshol, hanem virtuális katonaként viselkedni és türelemmel, figyelemmel játszani.
Kár, hogy kikoptam a sorozatból, pedig anno még kampányokat is csináltam hozzá :P
david139
david139 2015.10.22. 11:09
Nem értem ezt a hisztit, 10 dollárért szerintem simán adja, még be is neveznék, ha elvinné a gépem :D Random egyszeri szórakozásokra simán kiad az ember ennyit (mozi, vidámpark, mittomén), egy játéknál meg egyből megy a siránkozás, hogy milyen dolog ez. Szerintem buli.
Üzleti szempontból mondjuk úgy lenne jó, ha újra meg lehetne venni, de így ahhoz új steam account is kell.
Aryx
Aryx 2015.10.22. 11:21
Sztem nem hülyék ezek, simán elhiszem, h a megjelenés után majd mittomén, 5$-ért vásárolhatsz magadnak extra életet elhalálozás esetén. :) Addig meg etetik a népet.

Azt mondjuk nem értem, miért pont ilyen multis műfajban próbálkoznak ezzel, ahol az első bokorban lekempelhetik, v mit csinálhatnak a karaktereddel. Egy single kalandjátéknál v valaminél ez még poén is lenne, egy olyat akár még ki is próbálnék. :)
Pras
Pras 2015.10.22. 14:26
"Üzleti szempontból mondjuk úgy lenne jó, ha újra meg lehetne venni, de így ahhoz új steam account is kell."
Azért ez egy igen veszélyes precedenst teremtene, ha ez működőképes modell lenne.
Krieger
Krieger 2015.10.22. 19:10
A játékosok számát limitálni egy szerveren belül mondjuk 50-100-ra, aztán az utolsó 5-10 túlélő minden befizetett 10 dollárból visszakap nyolcat és új sport született:) Vagy új szerencsejáték, nem tudom:)
ajánlott olvasnivaló