Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Jade Raymond segíti az EA terveit

A kiadó szeretne egy új sikersorozatot útjára indítani, ebben segít nekik a Ubisoft egykori munkatársa.

2015.11.18. 11:45 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Jade Raymond videojátékos karrierjét még programozóként kezdte a Sonynál, de hamarosan átnyergelt az üzleti oldalra és előbb az Electronic Arts, majd később a Ubisoft berkeiben ténykedett producerként. A legtöbben a francia kiadó révén ismerték meg a nevét, mivel ő felelt az első Assassin’s Creed játékokért, majd később a Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist és a Watch_Dogs fejlesztéséért. Idén nyáron elbúcsúzott a Ubisofttól és visszatért az EA berkeibe, ahol megalapította a Motive stúdiót, de emellett közreműködik a Visceral Games stúdiójában készülő, még be nem jelentett Star Wars játék készítésében is.
Az EA részéről októberben Patrick Soderlund beszélt arról, hogy a kiadó szeretne felzárkózni az Activision, a Ubisoft, a Warner Bros. Interactive és a Take Two mögé, legalábbis ami a nyílt világú akciójátékokat illeti. Saját bevallásuk szerint ugyanis ők jelenleg egyetlen ilyen címmel sem rendelkeznek, ezen pedig mindenképpen változtatni szeretnének. A legfrissebb hírek szerint ebben segíthet majd nekik Jade Raymond, legalábbis erről beszélt ismét Soderlund San Franciscóban, a UBS Global Technology Conference keretében.
„Igazán sosem ténykedünk a legnagyobb videojáték-műfajban, ez pedig az akciójátékok műfaja. Az Assassin’s Creed stílusú játékokról van szó, nagyobb nyílt világgal, és erősebb egyszemélyes móddal a többjátékossal szemben. E területen nem vagyunk jelen. Nemrégiben szerződtettük Jade Raymondot, aki a Ubisoftnál az Assassin’s Creedért felelt, és aki készíteni fog nekünk egy akciójátékot az új stúdióban, amit most építünk fel Montrealban. Szóval van izgalom az akciójátékok körül.”
Hogy milyen játékról lehet szó, természetesen arról semmilyen hír nem szivárgott ki eddig és várhatóan még jó ideig nem is fog. Talán a jövő évi E3-on vagy gamescomon már hallhatunk majd felőle. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló