Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az EA saját sikersorozatot akar

Olyat, mint az Assassin’s Creed vagy a GTA.

2015.10.18. 19:03 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ubisoft, Activision, Warner Bros. Interactive, Take Two, EA. A legnagyobb videojáték-kiadók közül valók, emellett majdnem mind megegyeznek abban, hogy legalább egy sikersorozattal büszkélkedhetnek. Nos, csak azért majdnem mind, mert az EA saját álláspontja szerint kilóg ebből a sorból. Míg a Ubisoftnak ott van az Assassin’s Creed széria, a Warnernek a Batman: Arkham sorozat, a Take Twonak pedig a Grand Theft Auto, addig az EA hasonló nyílt világú játékot aligha tud felmutatni. Erről beszélt Patrick Soderlund egy IGN-nek adott interjújában is.
„Ha megnézzük az iparágunk legnagyobb szegmensét, ami az akciójátékok, akkor nem sokat tudunk felmutatni. Az EA nem arról híres, hogy olyan hatalmas játékokat készítene, mint az Assassin’s Creed, a Batman, a GTA, vagy hasonló játékok, amik óriásiak. A következő stratégiai lépésünk az lesz, hogy kínálatunkat ebbe az irányba is elvigyük, hogy meglássuk, mi olyat tudunk kínálni a játékosoknak, amit talán korábban nem.”
Azért itt érdemes egy percre megállni és megnézni az EA közelmúltját és közeljövőjét szigorúan akciójátékos témában. Hozzájuk kötődik az egykor szebb napokat megélt Medal of Honor széria, ám az utolsó két résszel megpróbálkoztak a modern hadviseléssel, ami utólag nem tűnt nyerő ötletnek. 2012 óta nem is hallani a sorozatról. Ugyanakkor a Battlefield játékokról sem szabad megfeledkezni, hiszen ez is a legnépszerűbb alkotások közé tartozik, ráadásul a Hardline kicsit visszafogottabb fogadtatását leszámítva töretlen a sikere. És, hogy a közeljövőről is essék szó, a Star Wars: Battlefront várhatóan az év játéka címre is jó eséllyel pályázni fog.
Összességében tehát elmondható, hogy az EA is fel tud mutatni nagyon sikeres és népszerű akciójáték-sorozatokat, ám ezek valóban nagyon eltérnek az Assassin’s Creed, a Batman vagy a GTA által képviselt zsánertől. Ilyet az EA egyelőre valóban nem tud felmutatni. Egyelőre… ■

hozzászólások (8)

szbszig
szbszig 2015.10.19. 03:33
Lehetne mondjuk valami FIFA – mennyei megyei edition. Hatalmas bejárható területtel, ahol bármelyik mező szélén te keríthetsz le játékra egy focipályát saját magadnak. Akcióelemnek meg lenne benne bírókergetés és tömegverekedés mondjuk.
Kanduhrka
Kanduhrka 2015.10.19. 13:38
:D Év játéka?:D Hová süllyedt a Dome... :D
erpy
erpy 2015.10.19. 23:25
stEAl kb ez a véleményem róluk. Sose vették figyelembe a játékos közösség véleményét, kapzsi zsidó mondjára árazták a játékaikat, DLC-iket, semmit nem tesznek a online játékaikban levő csalók ellen, félkész játékot adnak ki.
Olyan játékra mondják a "GOTY"-t ami akkora bukó lessz mint Hardline, és most akar sikersorozatot csinálni, amikor szó szerint nincs már egyedi ötlet a játékiparban. Nevetséges.
Kanduhrka
Kanduhrka 2015.10.20. 00:27
Az a legnagyobb baj az EA-vel, hogy egy idő után mindent tönkrebasznak, ami a kezükbe kerül. Nem is emlékszem, mikor jött ki olyan játék a nevük alatt, ami minőségi szórakozást nyújtott volna - az elmúlt 10-15 évből. Voltak jó próbálkozások (Dead Space, Battlefield), de a további részekkel ezeket is elrontották. Vagy az átvett címek (pl C&C) totális elpusztítása.
A Battlefield-ek évek óta egyre lejjebb süllyednek - BF Hardline? kinek jutott eszébe ekkora fost csinálni? -, míg más játékokat (pl MOH) szinte végleg kinyírtak. Max a Fifával tudnak értékelhetőt csinálni, de az meg pofátlanul drága. NFS? Szóra sem érdemes. Sims? ...

És most arról kell olvasni, hogy a legújabb játékuk ÉV játéka esélyes:D Egy olyan játék, amiben csak a világ jó, amiben játszódik, de azt se ők találták ki:D Minden más szempontból hulladék, innovációt hírből se hallott, illetve rengeteg területen vissza is fejlődött kb a 90-es évek közepén megjelent játékokhoz: az megvan, hogy Tomb Raider nézetből, még csak vállhoz se kell tartani a fegyvert (azt most hagyjuk, nagyításnál se emeli oda, csak megváltozik a célkereszt...), de így lehet a legpontosabban lőni akár a pálya másik végébe!!!??? Oké a grafika még elmegy, bár itt se erőltették meg magukat túlzottan, fantáziátlan, hatalmas nagy üres, sziklás területek, néhol lebaszva egy-egy űrhajó és ennyi. (a teljes játékban ugyan több lesz a pálya, de, amit a bétában láttam, az nem volt túl meggyőző)
davkar9
davkar9 2015.10.20. 06:45
Nem értem mi bajuk van. AC=fifa, sims. Évről évre ugyanaz, van amikor sikerül, van amikor nem. GTA=Mass Effect/Dragon Age. Több év kell hozzá, de többnyire bejön.
ajánlott olvasnivaló