Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Nem gyerekeknek szánják a Conan Exilest

Emberáldozatok és meztelenkedés is lesz a játékban.

2016.02.01. 16:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Január végén jelentette be a Funcom, hogy korábbi megállapodásának értelmében új Conan játékon dolgoznak, amely az online túlélőjátékok táborát fogja erősíteni. A Conan Exiles fejlesztésének egyik vezetője, Joel Bylos a minap az IGN-nek adott interjújában a tervekről mesélt. Az elmondottak alapján a játék abszolút nem a gyerekeknek készül.
A fejlesztők hűen szeretnék visszaadni a leghíresebb barbár világának könyörtelenségét, ezért sok olyan játékelemben gondolkoznak, amely miatt jó eséllyel a legmagasabb korhatár-besorolásba fog esni a játék. Ezek egyike, hogy a játékosok elrabolhatják egymást és feláldozhatják a másikat az istenüknek. Ez egy viszonylag gyors folyamat lesz, vagyis senkinek nem kell attól tartania, hogy karakterét hosszú órákra ketrecbe vetik. Áldozni pedig több istennek is tudunk majd, így Mitrának, Derketónak vagy Setnek. Az istenek és a vallások között szabadon válthatunk majd, de a szabadság egyébként is szerves részét képezi a játéknak. Nem lesznek karakterosztályok, a fegyvereket sem fogják szintlimithez kötni. Ha találunk egy menő kardot, minden további nélkül felkaphatjuk és már apríthatjuk is vele az ellent. Fegyvereinket és ruháinkat magunk is elkészíthetjük, de egyelőre az nem tisztázott, hogy milyen anyagokat kell majd gyűjtögetnünk ehhez. Építeni viszont akár egész falvakat és erődöket is tudunk majd, aminek az életben maradásunk miatt lesz nagy szerepe. A játék nyáron rajtoló korai változatában is hatalmas, 53km2-es világ vár ránk (ez nagyjából a Skyrim világának duplája és a megjelenés után csak nőni fog), amely mindenféle töltőképernyő nélkül tárul elénk tele fennsíkokkal, erdőkkel és mocsarakkal. Ezt a világot pedig nem csak a játékosok, de az MI által vezérelt hordák is lakják, amelyek előszeretettel rohamozzák meg a kisebb-nagyobb településeket. Az ígéretek szerint arra is lesz lehetőségünk, hogy egy-egy ilyen hordát az ellenséges játékosok falvai ellen irányítsunk. A fejlesztők annak lehetőségét is mérlegelik, hogy csata közben kivághassuk ellenfelünk szívét és azt áldozatként bemutassuk aktuális istenünk oltárán. A harcrendszerről egyébként még nem sokat árultak el a készítők, de röpködni fognak a végtagok és a fejek, az egészet pedig úgy tervezik meg, hogy elsősorban belső nézetben működjön jól (de lesz külső nézet is). Ugyanígy keveset tudni a meztelenségről is, de az biztos, hogy valamilyen mértékben jelen lesz a játékban. A kérdés inkább az, hogy milyen szerepet szánnak neki.
A Conan Exilesről a következő hónapokban sokkal több részletet is el fog árulni a Funcom, hogy a nyári indulásra minél több játékos figyelmét felkeltsék. ■

Conan Exiles
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Conan Exiles

hozzászólások (2)

KRISZ46
KRISZ46 2016.02.02. 22:03
Egymást elrabolni? Remélem nem egy kötelező mmo lesz ez mint a Division. Am a leirtak jól hangzanak.
GeryG
GeryG 2016.02.02. 22:18
A The Division sem kötelező MMO. A küldetéseket egyedül is kényelmesen lehet teljesíteni.
ajánlott olvasnivaló