Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

VR

A PlayStation VR nem akar a Rifttel versenyezni

A Sony inkább a széles rétegek elérésében látja a jövőt.

2016.03.11. 15:31 | szerző: GeryG | kategória: VR

Elég nagy port kavart, amikor az Oculus Riftről kiderült, hogy mennyibe kerül és nagyjából milyen erős konfigurációra lesz szükség a maximális élvezethez. Nemrégiben a Valve és a HTC közös projektje, a Vive is felfedte kártyáit, így a versenyben már csak a harmadik fél, a Sony PlayStation VR-ja várat magára. A Sony azonban a legújabb hírek szerint valójában nem is nagyon akar versenyezni az Oculus Rifttel.
„Ha a csúcsminőségről beszélünk, akkor igen, az Oculusnak jobb VR-ja van. Ugyanakkor nagyon drága és gyors PC-t is igényel. A Sony legnagyobb előnye az, hogy a mi headsetünk a PS4-gyel működik. Sokkal inkább a hétköznapi használtra szánjuk, ezért sokkal használhatóbbnak és sokkal olcsóbbnak kell lennie. Nem azoknak készül, akik felső kategóriás PC-t használnak. A nagyobb tömegnek szánjuk.” – nyilatkozta Masayasu Ito, a Sony Computer Entertainment elnöke a Polygon magazinnak.
Ennek fényében most már különösen kíváncsiak vagyunk, hogy a PlayStation VR végül milyen árcédulával kerülhet a boltok polcaira. Az Oculus Rift a tervek szerint 600 dollár körül, míg a Vive 800 dollár körül lesz kapható. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló