25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Vampyr képtrió

Egy frissen vámpírrá vált orvos kalandjai az 1918-as Londonban.

Írta: GeryG

A Dontnod a Remember Mevel már bizonyította, hogy ért az akciójátékok készítéséhez, majd a Life is Strange első évadának öt epizódjával azt, hogy a kalandjátékokhoz sem kevésbé. Következő alkotásukkal ismét új vizekre eveznek, a Vampyr ugyanis egy erősen történetközpontú szerepjáték lesz. A sztori főhőse Dr. Jonathan Reid, aki életét az emberek meggyógyításának szentelte, csak épp azzal nem számolt, hogy egy elátkozott éjszakán egy vérszívóval hozza össze a (bal)sors. Így ő maga is vámpírrá válik, ez pedig egy picit beleszól az eredeti terveibe. Doktorunk így örök vívódásra van ítélve, hiszen életét az orvoslásra tette fel, ám most már kénytelen vérszomját is csillapítani időről időre – más emberek életének kioltása árán. Így érkezik meg 1918-ban Londonba, ahol épp a spanyolnátha szedi könyörtelenül áldozatait.
A fejlesztők ígérete szerint nem is az lesz a kérdés, hogy hajlandóak leszünk-e gyilkolni, hanem az, hogy kit választunk áldozatul. Márpedig a vérszívásra már csak azért is szükség lesz, mert erre épül a karakterfejlődési-rendszer is, így tehetünk szert új természetfeletti képességekre. Csak épp az nem lesz mindegy, hogy kinek a vérével oltjuk a szomjunkat. Egy utcai csavargót is meg fog siratni a közvetlen környezete, ám a városi kórház köztiszteletben álló főorvosába mélyeszteni a szemfogunkat bizony már komolyabb következményekkel fog járni: drasztikusan romlani fog a lakosság egészségi állapota.
A Dontnod ma három új képpel jelentkezett, amelyeken fő(vagy anti?)hősünk látható különböző helyszíneken, különböző tevékenységek közepette. A Vampyr a stúdióhoz méltóan érdekes és egyedi játéknak ígérkezik, de sajnos még elég sokat kell rá várni, ugyanis a premierre csak 2017-ben kerülhet sor.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Vampyr
  • Vampyr
  • Vampyr

Vampyr

Platform:

Fejlesztő: Don't Nod

Kiadó: Focus Home Interactive

Forgalmazó: SAD Games

Megjelenés: 2018. június 5.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!