Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

10 éves az ASUS Republic of Gamers

A születésnapi party keretében a termékújdonságokat is bemutatták.

2016.10.18. 11:35 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Nagyszabású party keretében ünnepelte meg az ASUS hazai képviselete a gamerek számára életre keltett Republic of Gamers brand tízéves születésnapját. A Millenáris Teátrumban felállított színpad felett óriási kijelzőn mutatták be az aktuális és hamarosan várható újdonságokat, amelyekről Gyepes Máté szokásos alaposságával beszélt. Emellett számos PC és notebook várta, hogy a vendégek kipróbálják a különböző ROG-termékeket, és egy kis versenyt is szerveztek, ahol például segwayezésben és airsoft-céllövésben tehették próbára magukat a megjelentek – versengve az értékes nyereményekért. De vegyük is gyorsan sorra, mik is az említett újdonságok!

10 éves az ASUS Republic of Gamers

A legérdekesebb termék minden kétséget kizáróan a ROG Avalon, ami igazából egyelőre nem is termék, csak egy prototípus, az ASUS elképzelése a moduláris számítógépről. Lényege, hogy amit csak lehet, külön egységként kapcsolhatunk hozzá a géphez, így például a hátlapi csatlakozók nem az alaplapra szerelve, hanem egy kis dobozkában kaptak helyet, és attól függően, hogy mi a célunk – VR, házimozi, munkaállomás –, más és más csatlakozókat kapunk rajta. VR-hoz például egy rakás extra USB-portot találunk, házimozihoz pedig akár a hangvezérlő is ebbe a modulba kerülhet. A táp kábelek nélkül csúszik be a neki kialakított helyre, és hasonlóképp bővíthetjük SSD-kkel is a rendszert, egy-egy fiókba csúsztatva be a meghajtókat. A videokártyákat a ház egy külön részében képzelik el a tervezők, mivel a játékosok ezt általában amúgy is sűrűbben cserélik, ne kelljen a rendszer többi részét megbolygatniuk. Az elképzelés érdekes, kíváncsian várjuk, mivé fejlődik a koncepció.

10 éves az ASUS Republic of Gamers

Nem az átlagos játékosokat célozta meg az ASUS első olyan notebookja, amelyhez külön egységként vízhűtés kapcsolható. A ROG GX700-hoz hasonlóan utódja, a GX800VH se lesz várhatóan tömegtermék, azonban tulajdonosai elmondhatják majd, hogy a létező legerősebb gamer notebookkal rendelkeznek. Erről többek közt a két, SLI-be kötött GeForce GTX1080-as videovezérlő gondoskodik. A vízhűtés továbbra is egy külön dokkolóegységben kap helyet, amelyet masszívan és biztonságosan, egyetlen mozdulattal kapcsolhatunk hozzá a notebookhoz. Mechanikus billentyűzetének megvilágítását akár gombonként eltérő színűre állíthatjuk. A teljesítménynek persze áramfelvétel tekintetében is ára van: két darab 330 wattos külső táp tartozik a géphez. A decemberben megjelenő GX800VH 1 699 900 forintba fog kerülni.

10 éves az ASUS Republic of Gamers

Az alaplapok vezető modellje megújított verziót kapott, ROG Rampage V Edition 10 néven. Az Intel Core i7 processzorokhoz készített, Intel X99 chipkészletre épülő alaplap a divatos RGB-megvilágítás kezelését is támogatja, beépített SupremeFX hi-fi hangerősítőt tartalmaz, a nagysebességű hálózathoz pedig duál Gigabit Ethernet került bele. Javasolt végfelhasználói ára 209 900 Ft.

10 éves az ASUS Republic of Gamers

A legújabb videokártya a ROG STRIX GTX1080, egy 229 990 forintba kerülő videovezérlő, 1936 MHz-re túlhajtva, 0 dB-es ventilátorral, két VR-támogatott HDMI-porttal.

10 éves az ASUS Republic of Gamers

A headsetek legújabb csúcsmodellje a ROG Centurion, amely 69 900 forintba kerül, cserébe valódi 7.1-es hangzást kínál – azaz ténylegesen rengeteg neodímium-mágneses hangszórót pakoltak bele, szám szerint 10-et. További jellemzői a zajszűrős mikrofon, az ESS fejhallgató-erősítő, a két készlet cserélhető fülpárna, valamint az USB-s audioállomás a beállítások vezérlésére.

10 éves az ASUS Republic of Gamers

A ROG Swift PG248Q elnevezés egy 24 hüvelykes gamer monitort takar, Full HD felbontással, G-Sync támogatással, 180 Hz-es frissítéssel, 1 ms-os szürkétől szürkéig válaszidővel. GamePlus funkcióinak köszönhetően akár célkeresztet is rakhatunk a kép közepére, vagy fps-számlálót jeleníthetünk meg. 149 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron került a boltokba.

10 éves az ASUS Republic of Gamers

Végül a ROG G31 Edition 10 egy 20 literes házba épített asztali gép, SLI-be kötött GeForce GTX 1080-akkal, amelyek képesek a 4K-s monitorok meghajtására is. A dedikált ESS audio DAC-t és erősítőt is tartalmazó gép várhatóan jövő év januárjában jelenik meg. ■

10 éves az ASUS Republic of Gamers

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló