Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Pillars of Eternity II: Deadfire

Készül a Pillars of Eternity II: Deadfire

Kevesebb, mint egy nap elég volt, hogy a rajongók összedobják a pénzt a játékra a FIG-en.

2017.01.28. 17:20 | GeryG | kategória: Játék

Az Obsidian Entertainment 2012 őszén indította útjára az akkor még Project Eternity kódnéven futó Kickstarter-kampányt, ahol 1,1 millió dollárt kértek a rajongóktól egy régimódi szerepjáték elkészítéséhez. Ezt villámgyorsan meg is kapták, majd a gyűjtés végére a kitűzött cél közel négyszeres, 3,9 millió dollárt dobtak össze a játékosok. Ebből készülhetett el a Pillars of Eternity, amely végül 2015 tavaszán jelent meg és szép sikert aratott. Az Obsidian Entertainment az ezt követő időszakban egy tankos MMO-n, az Armored Warfare-en, valamint egy újabb fantasy szerepjátékon. a Tyrannyn dolgozott. Utóbbi sok elemében emlékeztetett a Pillars of Eternityre.
A napokban pedig bejelentették, hogy készül a Pillars of Eternity II: Deadfire, amelyhez ezúttal is a rajongók támogatását kérik, csak épp most a FIG oldalán. A kitűzött cél most is 1,1 millió dollár, amelyet ezúttal is alig egy nap alatt összedobtak a rajongók. A gyűjtés jelenleg közel 1,4 milliónál jár, de a határidő csak február 25-én jár le, szóval ennek sokszorosa is összegyűlhet.
A Pillars of Eternity II: Deadfire ismét Eora világába kalauzolja majd a játékosokat, akik ezúttal a Deadfire szigetvilágot járhatják be. A cél, hogy legyőzzék Eothas istent és ezzel visszanyerjék lelküket. A fény és újjászületés istenét régen halottnak hitték, ám valójában csak egy kőszobor rabságában sínylődött, amelyet Caed Nua, a mi várunk alatt ástak el jó mélyre. Ám valamitől Eothas felébredt és porig rombolta a várunkat, velünk pedig alaposan elbánt.
A fejlesztők ígérete szerint egy hatalmas, élettel teli világot fedezhetünk fel, amelynek minden lakója éli a maga életét. Ennek megfelelően egyes küldetések más lehetőségekkel kecsegtetnek annak függvényében, hogy mikor és milyen körülmények között találkozunk az ahhoz kapcsolódó NPC-kel. Kalandunk során régi ismerősökkel is találkozhatunk majd, akik akár csatlakozhatnak is hozzánk, de természetesen rengeteg új arc is felbukkan. Hogy kivel miként alakul a viszonyunk, az a cselekedeteinktől és a viselkedésünktől függ. Ami pedig az egyik legérdekesebb részlet, hogy az első részben véghezvitt tetteink és meghozott döntéseink valamennyire itt is visszaköszönnek majd.
A Pillars of Eternity II: Deadfire megjelenéséről még nagyon korai lenne beszélni, hiszen az első rész is évekkel a Kickstarter-kampány után érkezett csak meg. Vélhetően most sem fogják elkapkodni a dolgot az Obsidiannál. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Készül a Pillars of Eternity II: Deadfire
Készül a Pillars of Eternity II: DeadfireKészül a Pillars of Eternity II: DeadfireKészül a Pillars of Eternity II: DeadfireKészül a Pillars of Eternity II: DeadfireKészül a Pillars of Eternity II: DeadfireKészül a Pillars of Eternity II: Deadfire
Pillars of Eternity II: Deadfire
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Pillars of Eternity II: Deadfire

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló