Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Kezdődik Cannes!

2003.05.17. 20:56 | Dino | kategória: Mozi

Ma elkezdődött az év legnagyobb, legpompásabb és legzsúfoltabb filmes rendezvénye: a tíznapos Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál. A fesztiválpalota homlokzatára a szokásos illusztráció, festmény és embléma helyett egy egyszerű, ember nagyságú betűkkel írt üzenet olvasható: Viva il Cinema!
A tengerpart szuperelegáns szállodáinak homlokzatát is beborítják a filmes óriásplakátok: a legtöbb helyet idén a Mátrix – Újratöltve (hazai bemutató:május 22), a Terminátor 3. (hazai bemutató: augusztus 21.)és a Harrison Ford – Josh Hartnett páros főszereplésével készült akció-vígjáték, a Hollywoodi őrjárat (Hollywood Homicide) foglalja el. A csendes kisváros ilyenkor 200 ezres lakosú nyüzsgő diliházzá változik. A sztárvendégek között van (a hírek szerint már megérkezett) Nicole Kidman, Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Keanu Reeves, Tom Cruise, Penélope Cruz, és Ewan McGregor is.
A parti homokban pedig óriás kivetítőt állítottak fel: azok a pechesek, akik nem jutnak be a vetítőterembe, kénytelenek onnan, a szabad ég alól nézni a filmeket. Mert Cannes-ban mindenki filmőrült.
– Amikor ’89-ben megkaptam az Aranypálmát, egy napra átéltem, milyen lehetett a Beatles tagjának lenni – mondta erről Steven Soderbergh, aki idén a zsűri tagjaként vesz részt az eseményen. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló