Mario Tennis Aces
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2017

Vampyr

10 perc Vampyr

Milyen is az élete egy újdonsült vámpírnak a spanyolnátha idején Londonban… aki ráadásul főállásban orvos?

2017.06.14. 21:42 | szerző: GeryG | kategória: E3 2017

A Dontnod következő játék a Vampyr lesz, amely reményeink szerint még idén meg fog jelenni. A történet 1918-ban játszódik Londonban, ahol a világháború mellett még a spanyolnátha-járvány is keseríti az emberek életét. És, ha mindez még mindig nem lenne elég, az éjszakai utcákat vérszívó vámpírok járják áldozatra lesve. Ebbe a közegbe csöppen bele Dr. Jonathan Reid, aki épp próbálja megmenteni (vagy legalább megkönnyíteni) a betegek életét, amikor ő maga is áldozatul esik egy vámpírnak. Másnap reggel éjjel pedig már ő is vérre szomjazik.

A Vampyrról már sok videót láthattunk az elmúlt években, de az E3 alkalmából most egy bő 10 perces játékmenet-bemutató érkezett. Ebben egy küldetést kísérhetünk figyelemmel, amely során hősünknek elő kell kerítenie egy veszélyes vámpírt, bizonyos Sean Hamptont. A hírek szerint valahol a dokkok környékén bujkál, de nem egyszerű előkeríteni. Mivel alapvetően egy szerepjátékról van szó, rengeteget kell társalogni különféle alakokkal, hogy információt szedjünk ki belőlük. Ilyenkor időnként több válaszlehetőség közül választhatunk, ami a beszélgetés végkimenetelét is befolyásolja. Hősünk ugyebár maga is vámpír, így egy sor különleges képességnek is birtokában van, amelyek a csatákon belül és kívül is hasznára válnak. A videóban a harcrendszerből is láthatunk részleteket, amelyben közelharci és távolsági fegyvereket egyaránt használhatunk. És természetesen a különleges képességeink és gyorsaságunk is kamatoztathatóak. A videóban a játék sajátos közösségi rendszere is szóba kerül. Sean Hampton megölt egy nőt, akit történetesen a kerület lakói jól ismertek, ő fogta össze a közösséget. Halála így rossz hatással van a kerületben élőkre, ami meglátszik a viselkedésükön.

A Vampyr a látottak alapján ígéretesen fest, manapság egyébként is kevés a vámpíros játék. Sajnos megjelenési dátumról továbbra sincs hír, de a tervek szerint még idén számíthatunk rá. ■

Vampyr
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Vampyr

hozzászólások (7)

Creativ3Form
Creativ3Form 2017.06.15. 08:06
SZtem is jóféle, bár én a Dontnodban a Remember Me és a Life is Strange után vakon megbízom. :-) Amúgy van egy 15 perces demo gameplay a játékról, nem tudom láttátok e.
Peace
Peace 2017.06.15. 10:14
Valóban rettenetesen ínséges időszak volt ez az elmúlt 13 év...Én a "Bloodlines"-t is szerettem legalább annyira, mint a "Redemption"-t, a hibái ellenére. Elképesztően szeretem a vámpír témát, a Masquerade könyveket meg végképp (már azt a keveset, amelyikhez hozzájutottam). Bízom benne, hogy egy korrekt végeredményt kapunk majd kézhez!
Peace
Peace 2017.06.15. 10:26
Piszkosul jó az atmoszféra, nekem nagyon adja! A harc az egyedül, ami még kicsit nyersnek tűnik, nem elég letisztult. De ez még csak pre-alpha. Bőven van idejük csiszolni rajta.
GeryG
GeryG 2017.06.15. 11:21
Azért remélem, hogy annyira bőven idejük már nincs. Mert az azt jelentené, hogy ez is 2018... az meg még piszok messze van. Jobban örülnék egy szept-nov közti premiernek. :) Mert vámpíros játékból tényleg ínség van nagyon... most mindenki a vikingeket tolja. :D meg a világűrt...
Peace
Peace 2017.06.15. 11:33
Nem tartom valószínűnek az idei megjelenést, de persze tévedhetek. Nem nagyon tudok már rápörögni igazán játékokra. Van 1-2, amit várok, de azoknak is bizonytalan a megjelenésük. Addig meg vagy előveszek valami régi kedvencet vagy épp beesik valami váratlan meglepetés a semmiből, mint az "Expeditions: Viking". ;-)
ajánlott olvasnivaló