Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

PlayerUnknown's Battlegrounds

Lopással vádolja a PlayerUnknown's Battlegrounds fejlesztője az Epic Gamest

Gyanús hasonlóságokat véltek felfedezni a Fortnite-hoz bejelentett Battle Royale és a PUBG között.

2017.09.22. 15:52 | szerző: Dino | kategória: Játék

Hosszú évek fejlesztése van az Epic Games Fortnite-ja mögött, ennek ellenére még mindig csak Early Access státusznál jár a játék (GeryG kollégánk videóban mutatta be nemrég). A fejlesztők az elmúlt napokban egy új játékmódot is bejelentettek a játékhoz, a Battle Royale-t. Ez azonban szemet szúrt a jelenleg legnépszerűbb akciójátéknak nevezhető PlayerUnknown's Battlegrounds fejlesztőinek, akik szerint gyanúsan sok a hasonlóság a két játék között.

Chang Han Kim, a Bluehole alelnöke és executive producere így nyilatkozott: "Folyamatos kapcsolatban álltunk az Epic Gamesszel a PUBG fejlesztése során, hiszen tőlük licenceltük az UE4 engine-t. Miután egyre több visszajelzést kaptunk játékosközösségünktől, mi magunk is megnéztük a játékmenetet, és azt láttuk, hogy a Fortnite lemásolja azt a játékélményt, amelyet a PUBG-ből ismerhettek meg a játékosok."
A PUBG fejlesztőinek nincs semmi köze a Fortnite fejlesztéséhez, ennek ellenére gyanúsan sok hasonlóságot észleltek a felhasználói interfész kialakításában és a játékmenetben. "Az is feltűnt, hogy az Epic Games a PUBG-re hivatkozik a Fortnite promóciója és a sajtóval való kommunikációja során. - folytatta Chang Hank Kim - "Erről velünk sose egyeztettek, és nem gondoljuk, hogy ez így rendben lenne."

Brendan Greene (azaz maga PlayerUnknown) nemrég egy reddites kérdezz-felelek során nyilatkozta, hogy "biztos lesznek más cégek, akik belépnek erre a piacra, de bízom benne, hogy saját csavart is tesznek a játékmódba, nem csak lemásolják a mienket." - Nos, a fentiek alapján úgy tűnik, hogy mégis az utóbbi történt meg - kíváncsian várjuk, lesz-e valami fejleménye az ügynek. Ti mit gondoltok, igazuk van? ■

PlayerUnknown's Battlegrounds
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
PlayerUnknown's Battlegrounds

hozzászólások (6)

Wing
Wing 2017.09.22. 17:41
Márpedig ezt el kell fogadni, számomra nem is teljesen értelmezhető ez a naivitás. A 90-es évek RTS-áradata technikailag mind a Dune 2 által lefektetett alapokra épült, a szintén abban az évtizedben megjelenő point & click kalandjátok is tök egyformák voltak játékmenetet tekintve. A játékiparban ez a normális, ha valaki kitalált egy új műfajt, új játékmódot, ami népszerű, akkor pár éven belül lesz rajta kívül még ötszáz másik. Lásd a gombamód szaporodó MOBA-kat.

Fura nekem a 21. században ezen kiakadni.
david139
david139 2017.09.22. 19:21
A battle royal stílus nem az ő találmánya. Érdekes szint vitt bele a csökkenő játékterület, de annak a használata miatt aligha lehet bárkit is kérdőre vonni.

Hát aligha, mivel magában a Battle Royale című könyvben is csökkenő játékterület van :D
ivanova36
ivanova36 2017.09.22. 19:46
Akkor meg még súlyosabb a helyzet.

Ha jól rémlik, modból nötte ki magát teljes játékká, ahogy a dota is. Tippre a dota sikerét és stílus teremtését szeretné ezzel megismételni, azzal a különbséggel, hogy az egész "stílust" magának akarja fenntartani. Mint ahogy Bernie bácsi is mindenható volt az F1-ben, míg az nem történt, ami. Na ez az ami nem fog összejönni.
Valahol megértem, hogy elvakítja a siker és már dollármilliókat lát az egészben, valamint ennek még a steam és a különféle műbalhék is alátesznek, mint ahogy ez is az.
De ezzel nálam csak azt érte el, hogy Fortnite install lesz belőle, nem PUBG vásárlás.
Noggle
Noggle 2017.09.25. 18:29
Nekem is a Fortnite tűnik a valószínűbb választásnak, de várom még, hogy lejjebb menjen az ára.
ivanova36
ivanova36 2017.09.26. 04:55
A Fortnite ezen játékmódja ingyenes jelenleg. Feltelepíted és hajrá.
A másik játékmódja, amiről itt Gery is készített videót az meg 2018-tól lesz ingyenes.
ajánlott olvasnivaló