Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Star Wars NVIDIA Titan XP Collector’s Edition

Star Wars NVIDIA Titan XP Collector’s Edition

A „zöldek” két új brutális erejű videokártyát is piacra dobnak, amelyek designját az Erő ihlette.

2017.11.09. 00:16 | szerző: GeryG | kategória: Hardver

Napjainkban ismét újra mindenki Star Wars lázban ég, hiszen ismét készülnek az újabb és újabb mozik, valamint videojátékok terén is van minek örülnie az egyszeri rajongónak. Hogy mást ne mondjunk, napokon belül megjelenik a Star Wars Battlefront II.

Az NVIDIA sem szeretne kimaradni a buliból és meglovagolná az éppen új erőre kapó őrületet. Ezért bejelentették, hogy jelenlegi legerősebb videokártyájuk új kiadást kap, jön a Star Wars Nvidia Titan Xp Collector’s Edition. Egészen pontosan két új videokártya készül, amelyek az NVIDIA Pascal alapú architektúrájára, a Titan XP-re épülnek. Ennek megfelelően 3840 CUDA mag dolgozik a hűtőblokkok alatt, a GP102 GPU pedig 1,6 GHz-en ketyeg. Melléjük pedig elhanyagolható mennyiségű, 12 GB-nyi GDDR5X memória párosul. Utóbbi 11,4 Gbps sávszélességel kommunikál. A fejlesztők elmondása szerint a kicsike így nagyjából 12 teraflop számítási kapacitást képes produkálni, ami összehasonlításképp épp kétszer annyi, mint a frissen megjelent Xbox One X teljes kapacitása.

És, hogy mi ebben a Star Wars? Nos, a két kártya megjelenése. Az egyik ugyanis a Jedi oldalt képviseli, és méregzöld színben pompázik, míg a másik a sötét oldalra állva élénkpirosan izzik. Így a kártyák nem csak brutálisan erősek, de mellé még piszok jól is mutatnak.

Persze ennek ára is van, hiszen mindkét változat 1200 dolláros (~323 000 forint) áron kerül a boltokba. Akinek épp van feleslegben ennyi pénze, az az NVIDIA oldalán már elő is rendelheti a neki szimpatikus változatot. A premierre november 17-én kerül sor. ■

előző
következő
Star Wars NVIDIA Titan XP Collector’s Edition
Star Wars NVIDIA Titan XP Collector’s EditionStar Wars NVIDIA Titan XP Collector’s EditionStar Wars NVIDIA Titan XP Collector’s EditionStar Wars NVIDIA Titan XP Collector’s EditionStar Wars NVIDIA Titan XP Collector’s EditionStar Wars NVIDIA Titan XP Collector’s Edition

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló