Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Star Citizen

A Star Citizen fejlesztői válaszoltak a Crytek vádjaira

Még a licencmegállapodást is közzétették a CIG ügyvédei.

2018.01.08. 16:10 | szerző: Dino | kategória: Játék

December közepén írtuk meg, hogy a Crytek beperelte a Star Citizent fejlesztő Cloud Imperium Games (CIG) és Roberts Space Industries (RSI) cégeket, mivel szerintük megsértették a CryEngine használatára vonatkozó licencmegállapodást. A CIG ügyvédeinek válasza alapján a Crytek vádjai nem állják meg a helyüket. "Ezt a keresetet be se kellett volna adni." - indít a dokumentum, majd azt írják, hogy a Crytek a hangos publicitás érdekében feláldozta a jogi elégségességet. Bizonyítékül pedig még a licencmegállapodást is csatolták a válasz mellé. Lássuk, mikkel cáfolták a vádakat!

A Crytek szerint egyetlen játékra vonatkozott a kedvezményes díjakat biztosító megállapodás, a Squadron 42-re már nem, azonban a szerződés második mellékletében feketén-fehéren látható, hogy már ott is ezen a néven hivatkoztak az egyszemélyes játékrészre. Szintén nem tetszett nekik, hogy eltávolították a Cryengine és a Crytek nevét és egyéb copyright szövegeit a játékból, azonban amikor ez megtörtént, már az Amazon Lumberyardot használták a CIG-nél, így semmi se indokolta ezek feltüntetését. A játékengine használatának exkluzivitását is cáfolta a CIG, a szerződés szerint ugyanis joguk van az engine használatára, de nem kötelezettségük. Emellett a Crytek beadványa a CIG mellett az RSI-t is vádlottnak jelölte meg, miközben a licencszerződésnek semmi köze ez utóbbi céghez. Mindezek fényében a vád ejtését kéri a CIG.

A CIG válaszában nem tér ki pár dologra, így például arra, hogy nem segítették hibajavításokkal a CryEngine fejlesztését, vagy hogy nem adják ki a technológiát harmadik félnek, így elképzelhető, hogy valami szabálysértés valóban történt, a fentiek alapján viszont a Crytek vádpontjainak nagy része minden valóságalapot nélkülözött. Kíváncsian várjuk az ügy további fejleményeit. ■

Star Citizen
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Star Citizen

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló