Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

77%-kal több pixellel jön a HTC Vive Pro

77%-kal több pixellel jön a HTC Vive Pro

Vezeték nélkül lesz használható a megújuló VR-headset.

2018.01.09. 11:14 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

A "New Year's Resolution" teaser kép (amelyben a resolution szó dupla jelentésével - fogadalom és felbontás - mókáztak) alapján jogosan jöttek a tippek, hogy a felbontást fogja növelni VR-headsetjében a HTC. Persze nem ez az egyetlen újdonság a CES alkalmából bejelentett HTC Vive Pro tekintetében.

A kijelző pixelszáma tehát nő: egy 2880*1600-as AMOLED panel kerül szemeink elé, ami közel 77%-kal több pixelt jelent az előző verzióhoz képest (2160*1200-as felbontású a normál Vive, de az Oculus Rift is). A pixelsűrűség így 37%-kal nőtt. Az áttervezett - és a gyártó szerint jóval kényelmesebbé vált - headset jóval kevesebb fényt enged be szemünk körül, így még jobban beleélhetjük magunkat a játékba. A Chaperone technológiája segítségével az új Vive érzékeli környezetünket is, így le se kell vennünk a fejünkről, hogy tudjuk, hol ütköznénk tereptárgyakba. 3D-s hangzásra képes fejhallgatót is beépítenek az új VR-headsetbe, ráadásul a kettős mikrofonnal együtt kiszűrik a külső zajokat is - de természetesen ez kikapcsolható, ha hallani szeretnénk a körülöttünk lévők beszédét.

Nagy újdonság még, hogy a régi modellhez is hozzákapcsolható vezeték nélküli adapterrel megszabadulhatunk a kábelektől is. Így az Intel WiGig technológia segítségével drót nélkül is használható lesz az HTC Vive Pro. A pontosabb érzékelés és nagyobb - akár 10*10 méteres - tér érdekében pedig akár négy bázisállomáshoz is hozzákapcsolhatjuk majd az új headsetet.
A megjelenési dátumról és az árazásról egyelőre nincs információnk, azonban úgy néz ki, az HTC Vive Pro mellett megmarad a sima Vive is a piacon. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló