25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

VR verziót kap a World of Tanks

Új céget alapított a Wargaming a virtuális valósággal való munkához.

Írta: Dino

A Wargaming sokat kísérletezik új technológiákkal, azonban másfél évvel ezelőtti interjúnk idején még csak óvatosan közelítettek a virtuális valóság témájához, nem látták még benne a potenciált, hogy érdemes legyen hatalmas összegeket belefektetni. Ez azonban mostanra megváltozott, a fehérorosz gyökerű cég a VRTech-kel együttműködve megalapította a Neurogaminget, elsődlegesen helyhez kapcsolt (location based) VR játékokkal kapcsolatos technológiák és tartalmak fejlesztésére. Az első készülő játék pedig mi más is lehetne tőlük, mint a World of Tanks VR-verziója.

VR verziót kap a World of Tanks

Két technológiai fejlesztés folyik jelenleg. Az egyik a CinemaVR, egy skálázható, helyhez kapcsolt VR-megoldás, jellemzően rövidebb, multiplayer és kooperatív játékokhoz. Már most is 36 helyen ki vannak helyezve berendezéseik, a FÁK több bevásárlóközpontjában és mozijában. A másik fontos technológia pedig a PolygonVR, amely hosszabb multiplayer játékokhoz és e-sportokhoz készül. PvP játéklehetőséget is biztosít, ezt tavaly év vége óta tesztelik zárt bétában.

VR verziót kap a World of Tanks

A Neurogaming székhelye Cipruson van, a fejlesztőcsapat Moszkában ténykedik - összesen 75 alkalmazottuk van jelenleg -, de még az idei év márciusáig bővíteni fognak egy Amszterdamban és egy New Yorkban nyitott irodával.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!