Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Horizon Zero Dawn

Rekorder lett a Horizon: Zero Dawn

Aloy kalandja egy év alatt meghódította a világot.

2018.03.05. 08:19 | GeryG | kategória: Játékhírek

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg a Guerrilla Games legutóbbi játéka, a Horizon: Zero Dawn. A stúdió szakítva az addigi hagyományaival, ezúttal nem egy FPS-t, hanem egy külső nézetű akció-kalandjátékot készített, amelyben egy fiatal vadászlány, Aloy kalandjait élhettük át. A játék egyedi világa (amelyet állatokra hasonlító robotok népesítenek be) és szemkápráztató grafikája – főleg PlayStation 4 Prón – garanciát jelentettek a sikerre.

A Sony legfrissebb bejelentése szerint ez a siker nem is maradt el, sőt, a Horizon: Zero Dawn egy év alatt rekorderré is vált. A játékból ugyanis egy év alatt 7,6 millió példányt adtak el világszerte, amivel a PlayStation 4 történelmének legsikeresebb új exkluzív címe lett.

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy a Horizon Zero Dawn és a Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds ilyen pozitív fogadtatásban részesült, ez egy fantasztikus visszajelzés az egész Guerrilla csapat munkájáról. Az izgalmas történet és a nagyszerű karakterek, valamint a könnyen követhető játékmenet elnyerte a rajongók tetszését, így pedig már egyenes volt az út egy ilyen jó eredmény eléréséhez.” – nyilatkozta Shawn Layden, a SIE Worldwide Studios elnöke, akihez csatlakozott a játékot fejlesztő Guerrilla Games elnöke, Hermen Hulst is – „Nagyon bíztunk a Horizon Zero Dawnban, és ahogy közeledett a megjelenés, láttuk, hogy a közönségünk is nagyon várja a játékot, de még így is elképesztő ezt a sikert megtapasztalni. A megjelenés óta játékosok milliói csatlakoztak Aloyhoz, hogy felfedezzék a „régiek” titkait, reméljük, hogy legalább annyira élvezték a játékot, mint a mennyire mi imádtuk elkészíteni.”

Horizon Zero Dawn
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Horizon Zero Dawn

hozzászólások (2)

jawsika
jawsika 2018.03.06. 10:10
Nyilván nem fog ez megtörténni sosem, de ezt a "konzol exkluziv" dolgot meg kellene szüntetni... Last of Us, Horizon: Zer Dawn, Red Dead Redemption... csak pár cím az elmúlt időszakból, amit a gamerek nagy része ki kellett, hogy hagyjon. Értem a gazdasági okokat persze, de azért ez nem fair... Hát ez van. Nekünk marad a Youtube végigjátszások megnézése :D
ivanova36
ivanova36 2018.03.06. 10:49
Vagy, veszel adott konzolt az ilyen címek miatt. Az is egy alternatíva.
ajánlott olvasnivaló