Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Morgan Freeman: nagy emberek barátja

2003.06.19. 20:00 | Dino | kategória: Mozi

Morgan Freeman tábornokot alakít az új Stephen King-megfilmesítésben, az Álomcsapda című természetfölötti thrillerben. Méghozzá olyat, aki magányosan harcol, a központi hatalomra nem nagyon számíthat: sőt, gyakran meg is kell küzdenie vele. Ennél távolabb nem is lehetne egymástól figura és a színész.
Freeman ugyan nem politizál, de a világ néhány vezető politikusa mégis a barátja. Colin Powell, az USA külügyminisztere régi jó cimborája: Freeman ugyan megesküszik, hogy amikor találkoznak, sosem beszélnek politikáról, de színésztársai – félig viccesen – gyakran üzennek vele Uncle Samnek.
És ha ez nem volna elég, a fekete színész havonta, kéthavonta együtt vacsorázik Nelson Mandelával, a Dél-Afrikai Köztársaság elnökével. De ilyenkor is inkább művészetről esik szó; Freeman egyik nagy terve ugyanis, hogy filmre viszi a sokáig bebörtönözött elnök több mint hétszáz oldalas életrajzát: természetesen saját magával a főszerepben.
Arról, hogy Powell és Mandela valaha találkozott-e nála, vagy esetleg üzennek-e egymásnak, Morgan Freeman nem hajlandó nyilatkozni – e témában olyan titokzatos, mint egy Stephen King-regény. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló