Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Andrzej Sapkowski: Vaják – Viharidő hamarosan

Andrzej Sapkowski: Vaják – Viharidő hamarosan

Május közepén kerül a hazai boltokba a népszerű fantasy-író legújabb regénye.

2018.05.05. 21:08 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

A The Witcher trilógiát aligha kell bemutatni a videojátékok iránt picit is érdeklődőknek, hiszen az egyik legnépszerűbb szerepjáték-sorozatról van szó. Ennek alapján a lengyel író, Andrzej Sapkowski regényei adták, ám ezekből eddig jóval több készült, mint játékból.

Az itthon Vaják címmel megjelent kötetekből eddig hét jelent meg: Az utolsó kívánság, A végzet kardja, Tündevér, A megvetés ideje, Tűzkeresztség, A Fecsketorony és A Tó úrnője címmel. Ezt a sort heteken belül folytatja az immár nyolcadik kötet, május közepén jelenik meg a Vaják – Viharidő, amelyben tovább folytatódnak Geralt kalandjai.

Minden bonyodalom azzal kezdődik, hogy Ríviai Geralt kardjainak rejtélyes módon lába kél. Ezt követi egy démonidéző rejtélye, egy furcsa hajóút és egy meglehetősen fordulatos királyi esküvő. A régi barát, Kökörcsin szokás szerint most is Geralt „segítségére siet”, akár akarja a vaják, akár nem. Felbukkan egy varázslónő is, aki megpróbálja irányítani Geraltot, szokás szerint. És ismét akadnak olyanok, akik a vaják útjába állnak, szokás szerint.

A Vaják – Viharidő érdekessége, hogy csak lazán kapcsolódik a sagához, de egyben ez Sapkowski utolsó története a Vaják-univerzumban. A kötet hazánkban május 15-én kerül a könyvesboltok polcaira. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló