Switch
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Black Geyser: Couriers of Darkness

Black Geyser: Couriers of Darkness – magyar RPG a Kickstarteren

A hazai stúdióval is rendelkező GrapeOcean Technologies új játékához a játékosok támogatását is kérték – meg is kapták.

2018.05.17. 11:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Mindig öröm magyar fejlesztésű videojátékokról hírt adni, még akkor is, ha a GrapeOcean Technologies részben osztrák és részben magyar stúdió. A csapat első játéka egy szerepjáték volt, amely kizárólag Androidra jelent meg (ez volt a Save the Adventurers). Most viszont egy sokkal nagyobb és összetettebb projektbe vágtak, amelyhez az anyagi hátteret a Kickstarteren szeretnék megteremteni. A Black Geyser: Couriers of Darkness gyűjtése nagyjából két hete kezdődött azzal a céllal, hogy összehozzanak 50 000 dollárt. Ezt a céljukat mostanra el is érték, a gyűjtés pedig jelenleg 66 000 dollár felett jár.

A Black Geyser: Couriers of Darkness egy fantasy szerepjáték lesz, amely az olyan klasszikusok nyomdokain jár, mint a Baldur’s Gate, az Icewind Dale vagy a Pillars of Eternity. Ennek megfelelően egy csapat alapú, izometrikus RPG-ről van szó, amelyben a harcok és a világ felfedezése is valós időben zajlanak, de bármikor megállítható a játékmenet. A sztori Yerengal világában, azon belül is Isilmerald birodalmában játszódik, ahol elhatalmasodott a kapzsiság az emberek közt. Mi szabad kezet kapunk, hogy mit is teszünk majd. Dönthetünk úgy, hogy még mélyebbre taszítjuk a társadalmat a kapzsiság gödrébe, ezzel a birodalom vesztét okozva. Vagy megtehetünk mindent, hogy megfékezzük ezt a szörnyeknél és élőholtaknál is veszélyesebb fenyegetést, és visszaállítsuk a birodalom régi fényét. Minél több gazság történik a világban a kapzsiság miatt, Zornilsa, a kapzsiság istennője annál erősebbé válik.

A játékmenetnek egyaránt fontos részét képezi az NPC-kel való kapcsolatteremtés és a harc, de bármit is tegyünk, az hatással lesz az események alakulására. Ha túl nagy káoszt okoztunk már, a kereskedők sokkal drágábban adják el nekünk portékájukat, az NPC-k sokkal gyanakvóbbá válnak velünk szemben. Lesznek olyanok is, akik félelmükben ránk támadnak, de az sem kizárt, hogy egy nagyobb csata után kapzsi útonállók bukkannak fel, hogy elvegyék tőlünk a frissen megszerzett holminkat. A csaták során a fegyverek mellett egy sor varázslatot is bevethetünk, de ezekhez szükség lesz a világban mindenfelé begyűjthető nyersanyagokra is.

A Black Geyser: Couriers of Darkness látványvilága is a régi RPG-ket idézi, vagyis nem a csicsás grafikai effektekre koncentrálnak a készítők. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne nézne ki jól a játék, inkább azt, hogy a befolyt összegnek csak egy kisebb hányadát fordítanák a grafika csinosítására. A játék zárt bétája a tervek szerint valamikor 2019 elején rajtolhat el, de ezen csak a támogatók vehetnek majd részt. A teljes játék pedig leghamarabb is csak 2019 ősze felé érkezhet meg kizárólag PC-re, Macre és Linuxra. A Kickstarter-kampány május 31-én ér véget. ■

előző
következő
Black Geyser: Couriers of Darkness – magyar RPG a Kickstarteren
Black Geyser: Couriers of Darkness – magyar RPG a KickstarterenBlack Geyser: Couriers of Darkness – magyar RPG a KickstarterenBlack Geyser: Couriers of Darkness – magyar RPG a KickstarterenBlack Geyser: Couriers of Darkness – magyar RPG a Kickstarteren

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló