25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A maorik a Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm második népe

A tengeri népet Kupe fogja vezetni.

Írta: GeryG

Nagy örömünkre a Firaxis a magyarokkal nyitotta meg a Sid Meier’s Civilization VI Gathering Storm kiegészítőjének bemutatóját. Mint ismert, a jövőre érkező csomag nyolc új néppel és kilenc új vezetővel bővíti majd a játékot, néhány nappal ezelőtt pedig elkezdték őket bemutatni. A minap felfedték a második új népet is, a Maorikat.

Őket Kupe fogja vezetni a játékban, aki a legendák szerint egy navigátor volt. Valamikor a 10. században kelt útra otthona, Hawaiki partjairól, és fedezte fel az akkor még ismeretlen Új-Zélandot, majd hazatérvén másokat is meggyőzött, hogy költözzenek vele erre az új vidékre. Kupe Új-Zéland felfedezéséről szóló legendái inspirálták egyedi vezető képességét, ami a „Kupe’s Voyage”. A Maori civilizáció a tengeren kezdi a játékot és első városa felállítása előtt minden körben Tudományt és Kultúrát kap. A letelepedést követően a Maorik egy ingyenes építőt és extra lakosságot kapnak a fővárosban, a kastély pedig plusz szállást és kényelmet.

Mivel tengeri nép, ezért a kezdetektől rendelkeznek a hajóépítés és a hajózás tudományával. Az érintetlen őserdők sokkal több termelést biztosítanak számukra, míg a halászhajók sokkal több élelmet takarítanak be. Egyedi építményük a Marae, amely az amfiteátrumot helyettesíti, ez kultúrát és hitet biztosít az adott városnak. Amint felfedezzük a repülést, a kultúrát is emelni fogja.

A csak a Maoriknak elérhető Toa egy klasszikus kori közelharci egység, amely képes megépíteni a Pa névre keresztelt védelmi erődöt. Azok az egységek, akik ezt elfoglalják, harci bónuszokat kapnak. Emellett bevethetik a Haka War Dance-t, amely gyengíti az ellenség harci képességeit.

A Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm a tervek szerint 2019. február 14-én érkezik meg.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Sid Meier's Civilization VI
  • Sid Meier's Civilization VI
  • Sid Meier's Civilization VI
  • Sid Meier's Civilization VI

Sid Meier's Civilization VI

Platform:

Fejlesztő: 2K Games

Kiadó: Firaxis Games

Megjelenés:
2016. október 21. PC, Mac
2018. november 16. Switch
2019. november 22. PS4, X1
2020. augusztus 13. iOS, Android

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!