Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Nintendo

Visszavonul Reggie Fils-Aime az amerikai Nintendo éléről, a helyét Bowser veszi át

Visszavonul Reggie Fils-Aime az amerikai Nintendo éléről, a helyét Bowser veszi át

Új főnököt kap a Nintendo amerikai részlege.

2019.02.21. 23:25 | Dino | kategória: Konzol - Nintendo

"Soha többé nem lesznek már az igaziak az E3-as Nintendo konferenciák." - érkezett az imént egy üzenet egykori hírszerkesztőnktől, Retee-től, akivel több sajtótájékoztató közvetítését szórakoztuk már végig régebben. Igen, szórakoztunk, mert a Nintendo prezentációit az elmúlt évek során vezető amerikai főnök, Reggie Fils-Aime bizony igen mókás figura, aki gondolkodás nélkül csinált akár bolondot is magából egy-egy bemutató közben. És a múlt idő ezúttal különösen indokolt, Reggie ugyanis bejelentette, hogy április közepétől visszavonul a Nintendo of America éléről.

Az pedig külön humoros dolog, hogy nem más váltja őt az elnöki székben, mint Bowser. Persze nem a Mario játékok főgonoszáról van szó, hanem a kereskedelmi és marketingrészleg alelnökéről, Doug Bowserről. Ő 2015 májusa óta dolgozik a cégnél, és nagy szerepe volt abban a marketingkampányban, amelynek eredményeként a Switch a jelenlegi konzolgeneráció leggyorsabban fogyó masinája lett Amerikában, 21 hónap alatt 8,7 millió eladott darabbal.

Reggie Fils-Aime amúgy azonos pozícióban kezdte nintendós pályafutását 16 évvel ezelőtt, mint leendő utódja. Az évek során ő lett a cég arca az amerikai kontinens rendezvényein, így számos E3-as sajtókonferenciát vagy Nintendo Direct közvetítést vezényelt végig. "A Nintendót mindig is a szívemben fogom őrizni. Hálával gondolok rá, mivel hihetetlenül tehetséges emberekkel dolgozhattam együtt, mivel egy ilyen csodás brandet képviselhettem, és különösen mivel a világ egyik legpozitívabb gamer közösségének tagjának érezhetem magam." - írja Fils-Aime a kiadott sajtóközleményben. "Jó egészségben és jó hangulatban távozom, de ez nem a game overt jelenti számomra, hanem inkább szintlépést, hogy több időm legyen a feleségemre, családomra és barátaimra." ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (2)

VodevilX
VodevilX 2019.02.22. 08:38
Ezt a hírt időzíthették volna április 1-re :D
szbszig
szbszig 2019.02.22. 09:18
És ez az igazi neve?... Nem csak valami felvett név, mint a Bruno Banani nevű szánkós mondjuk? Egy ideje már szkeptikus vagyok. :-)
ajánlott olvasnivaló