Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Diablo

Diablo - Blizzard legendák a GOG-on

A Blizzard leghíresebb játékaival bővül a Good Old Games kínálata.

2019.03.10. 08:53 | GeryG | kategória: Játék

Ha azt mondom, Blizzard, te rávágod, hogy World of Warcraft, ugye? Pedig volt élet a MMORPG-k ősanyja előtt is. A kiadó egyik első nagy sikere ugyanis a Diablo volt még 1996-ban, amelyet a Warcraft stratégiai játékok első két része előzött meg.

A Diablóra ma épp úgy stílusteremtő alkotásként tekintünk, mint a fent említett WoW-ra vagy a Warcraft játékokra. A Diablo a fantasy hack’n’slash műfaj egyik leghíresebb képviselője, amely 2000-ben kapta meg második, majd 2012-ben harmadik részét. A Blizzard tavaly novemberben jelentette be, hogy készül a legújabb epizód, ám a Diablo Immortal finoman szólva is kiverte a biztosítékot a rajongóknál, ugyanis egy teljes értékű folytatás helyett egy mobil platformokra szánt játékról van szó.

De kanyarodjunk vissza a széria első részéhez, ugyanis mostantól ez már a Good Old Games online áruház kínálatában is megtalálható. A csomagban az 1996-os klasszikus kissé feljavított változatát (is) találjuk, amely támogatja a magasabb felbontásokat, valamint gond nélkül elindul a mai operációs rendszereken is.

És, hogy miért emlegettem a Warcraft széria első két részét is? Azért, mert a Blizzard-klasszikusok sorát hamarosan e két játék folytatja majd a GOG kínálatában. Ha így lesz, akkor már csak a Diablo II-t kell hozzácsapni, és teljes lesz az öröm. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló