Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Back 4 Blood

Készül a Back 4 Blood

A Left 4 Dead fejlesztői újra belevágnak a zombis mókába.

2019.03.15. 16:08 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha kooperatív módra kihegyezett zombis lövöldözés, akkor a legtöbbeknek sok-sok év után is még mindig a Left 4 Dead jut eszébe. Nem csoda, hiszen a 2008-as játék és folytatása is amolyan stílusteremtőnek számít. Legalábbis a megjelenésük után számos játék próbálta meg lemásolni a sikerreceptet, de többnyire kevés sikerrel. Hogy csak az utóbbi évek terméséből szemezgessünk: Overkill’s The Walking Dead, Earthfall és a hamarosan megjelenő World War Z is erre a zsánerre épít.

A Left 4 Dead fejlesztője, a Turtle Rock Studios az évek során kikerült a Valve kezei alól, és az óta kicsit a termelékenységük is visszaesett. Ebben mondjuk közrejátszhatott az is, hogy az Evolve-val meglehetősen nagyot buktak még 2015-ben. Most viszont visszatérnek az alapokhoz, és legújabb játékukban megpróbálják azt, ami másoknak eddig nem nagyon sikerült: megismételni önnön sikerüket. Készül a Back 4 Blood.

Természetesen ismét egy zombis kooperatív lövöldére lehet számítani, amelynek kiadásáért a Warner Bros. Interactive felel majd. Sajnos a projektről egyelőre nem sok részlet ismert azon túl, hogy a készítők a jól ismert alapokat házasítanák új funkciókkal és modern megoldásokkal. Kapunk kompetitív játékmódokat, illetve egyszemélyes módban is teljesíthető kampányt is.

A fejlesztők leszögezték, hogy bár sokan azonosíthatják ezt a játékot a Left 4 Dead 3-mal, de valójában a két franchise-nak semmi köze nincs egymáshoz, a Back 4 Blood teljesen önálló játék lesz. Hogy mikor fog megjelenni, arról még nagyon korai lenne beszélni. A fejlesztés jelenleg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra folyik, de a készítők nem zárják ki más platformok jövőbeli lehetőségét sem. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló