Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

VR

Valve Index – újabb VR-headset érkezik idén

Valve Index – újabb VR-headset érkezik idén

A Valve sem akar lemaradni a virtuális valóság hajójáról, ezért saját headsetet készítenek.

2019.04.02. 22:07 | szerző: GeryG | kategória: VR

Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy a Valve ahelyett, hogy a Half Life 3-on dolgoznak saját VR-headseten dolgozik. Az elmúlt időszakban több pletyka is felröppent az eszközzel kapcsolatban, ám mostanáig még a nevét sem lehetett pontosan tudni.

Ám a minap megtörtént a hivatalos bejelentés: jön a Valve Index. És egyelőre nagyjából ennyi. Mivel a hivatalos bemutatóra csak május 1-én kerül sor, addig csak néhány töredékinformációval kell beérnünk. Ilyen az is, miszerint az eszköz DisplayPort 1.2-t és USB 3.0-t is használni fog, legalábbis a hivatalos gépigényben ezek is szerepelnek. És emellett még az is, hogy legalább egy NVIDIA GeForce GTX 970 vagy AMD RX 480 videokártyára szükség lesz hozzá, de egy GeForce GTX 1070-nel még sokkal jobban járunk majd. Memóriából pedig legalább 8 GB kell majd a gépbe.

Arról, hogy maga az eszköz milyen paraméterekkel rendelkezik, egyelőre még találgatni sem nagyon lehet. Ezek a részletek majd a bemutató során derülhetnek ki, ahogy a várható árcédula is. Az viszont már most ismert, hogy valamikor idén nyáron érkezhet meg a VR-headset a boltok polcaira. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló