Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Nem sok hiányzik már az új Vakondok film gyűjtéséből

Nem sok hiányzik már az új Vakondok film gyűjtéséből

A '80-as és '90-es évek hazai számítógépes szcénáját fogja bemutatni az új epizód. FRISSÍTÉS: elérték a kitűzött célt!

2019.04.29. 13:22 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Mint nemrég már megírtuk, a Vakondok dokumentumfilm-sorozat következő epizódjának elkészítéséhez a közösség erejében bíznak az alkotók. Míg a munkájukat ezúttal is lelkesedésből adják bele a projektbe, technikára, utazásra és helyszínekre kell költeniük, és ennek fedezéséhez kezdtek gyűjtésbe az Indiegogo oldalán

A megcélzott 10 ezer dolláros cél felén már félidőben túljutottak, azóta pedig még jobban belendült az adakozás, így jelenleg, miközben a 42 napos kampányból még 18 nap hátra van, a szükséges összeg már majdnem 90%-a összegyűlt. Ez alapján szinte biztosra vehetjük, hogy elkészül az újabb Vakondok epizód, amely ezúttal a '80-as és '90-es évek hazai számítógépes szcénáját mutatja majd be, a becsempészett Commodore 64-ektől a copy partykon át az akkoriban ezen körökben fogalomnak számító Csokonai klubig.

Cikkajánló
Gyűjtés indult a következő Vakondok film elkészítéséhez
A '80-as és '90-es évek hazai számítógépes szcénáját tervezik bemutatni az újabb dokumentumfilmben.
» Olvasd el!

A Vakondok sorozat az underground zenei világ bemutatásával indult el, a második részben azonban már a demoscene volt soron. A harmadik epizód visszatért a zenei témakörhöz, azonban a 2017-ben bemutatott, Végigjátszás alcímű negyedik részben ismét számítógépes témához fordultak. Ebben ugyanis a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát, a '80-as–'90-es évek időszakát mutatják be, 47 interjúalany közreműködésével.
Ezt az epizódot alább meg is nézhetitek teljes terjedelmében, ha pedig megvásárolnátok a teljes, mintegy 40 órányi nyersanyaggal kibővített, kétlemezes Blu-ray kiadást, itt még megrendelhetitek.
Ha pedig támogatnád az új rész elkészülését, itt teheted meg, különböző szponzori szintek közül választva
FRISSÍTÉS: Elérték a kitűzött célt, megvan a 10 ezer dollár. Azonban aki úgy érzi, szívesen támogatná a projektet, még bátran álljon be támogatónak - Szilárdék tuti, hogy hasznosan tudják elkölteni az extra pénzeket is. ■

hozzászólások (3)

Madrac
Madrac 2019.04.29. 18:34
Vajon ott leszek valamelyik felvételen? :D
Dino
Dino 2019.04.29. 23:23
Madrac: Ha Te voltál az egyik jelentkező a statisztaságot tartalmazó támogatói szinten, akkor mindenképp. ;-)
Madrac
Madrac 2019.04.30. 05:24
Dehogy voltam. Viszont annyi ilyen rendezvényen voltam akkoriban, hogy egész jó eséllyel feltűnhetek. Mondjuk Pecsában nem voltam sose.
ajánlott olvasnivaló